Naminiai blynai yra mano aistra ir silpnybė. Deja, labai dažnai jų kepimui pritrūksta laiko, o parduotuvėse siūlomų jau paruoštų blynų pirkti nesinori. Kai noriu greitai iškepti blynų savo šeimai, visada gelbėja šis receptas.

REKLAMA

Tešlai reikės vos kelių paprastų ingredientų, o pačių blynų kepimui prireiks vos kelių laisvų minučių. Būtent todėl man labai patinka šis receptas.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 stiklinės manų kruopų
  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. mielių
  • 1 arb. š. druskos
  • 550 ml vandens
  • 2-3 valg. š. saulėgrąžų aliejaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Miltus persijokite į gilų dubenį. Suberkite manų kruopas, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir sausas mieles. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, užpilkite šiltu vandeniu.

REKLAMA

Viską iš pradžių išplakite šluotele, o paskui išplakite trintuvu iki vientisos masės. Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.  Kai masė padidės maždaug 2 kartus, vėl išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus.

Į keptuvę įpilkite kaušelį tešlos. Kepkite blynus iš abiejų pusių maždaug 1 minutę. Blynai turi būti rusvi ir purūs.

REKLAMA

Paruoštus blynus užpilkite sirupu arba lydytu sviestu, patiekite dar šiltus. Manų kruopų blynai puikiai tinka ir sluoksniuoto pyrago ruošimui. Jie yra gana purūs, minkšti ir gerai išlaiko formą. Ar patiko šis receptas? Pasidalinkite komentaruose!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].