Ieškote skanaus ir lengvai pagaminamo Velykų patiekalo idėjos?

REKLAMA

Ši virta kiaulienos nugarinė yra tikras delikatesas, kuris pradžiugins jūsų šeimą subtiliu skoniu ir aromatu.

Svarbiausia yra tai, kad paruošimas užtruks tik 10 minučių.

REKLAMA

Būtinai išbandykite!

REKLAMA

 Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės
  • 2,5 l vandens
  • 80 g druskos
  • 10 g juodųjų pipirų žirnelių
  • 5 česnako skiltelių
  • 1 valg. š. mairūno
  • 2 valg. š. raudonėlio
  • 2 valg. š. čiobrelių
  • 0,5 arb. š. kalendros
  • 5 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 5 lauro lapų
  • 3 valg. š. majonezo
  • 3 valg. š. garstyčių
  • 2 arb. š. granuliuoto cukraus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į didelį puodą supilkite šaltą vandenį.

REKLAMA

Suberkite druską, juoduosius pipirus, cukrų, išspaustą česnaką, kalendrą, mairūną, raudonėlį, čiobrelius, lauro lapus ir kvapiuosius pipirus. Išmaišykite.

Dubenyje sumaišykite garstyčias ir majonezą.

REKLAMA

Sudėkite į puodą.

Mišinį užvirinkite.

REKLAMA

Į puodą įdėkite kiaulienos nugarinę.

Virkite uždengę dangčiu 5 minutes.

REKLAMA

Išjunkite ugnį ir leiskite mėsai keletą valandų atvėsti.

REKLAMA

Dar kartą pašildykite vandenį ir virkite kiaulienos nugarinę dar 5 minutes.

Leiskite atvėsti keletą valandų.

REKLAMA

Nugarinę išimkite iš vandens, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

REKLAMA

Štai ir viskas.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].