Ryžiai yra labai sveikas produktas, kuriame gausu maistinių medžiagų ir angliavandenių. Tai yra puikus energijos šaltinis, kuris idealiai tinka tiems, kurie užsiima fizine veikla.

REKLAMA

Ryžiai aprūpina organizmą B grupės vitaminais, kurie būtini tinkamam mūsų organizmo funkcionavimui.

Nors ryžiuose gausu maistinių medžiagų ir jie puikiai tinka kaip garnyras prie daugumos patiekalų, juos paruošti nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Būtent todėl siūlome išbandyti laiko patikrintą receptą, kaip paruošti tobulai birius ryžius, kurie bus gražios baltos spalvos.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 stiklinių ryžių
  • 3 stiklinių vandens
  • druskos
  • šiek tiek citrinos sulčių
  • trupučio acto
  • lauro lapo
  • aliejaus

Kaip gaminti?

Svarbu pasirinkti aukštos kokybės ryžius.

Rekomenduoju apvaliagrūdžius ryžius.

REKLAMA

2 stiklinėms ryžių naudokite 3 stiklines vandens.

REKLAMA

Stiklinės tūris nėra svarbus: esmė slypi proporcijose.

Įkaitinkite orkaitę. Jei orkaitė dujinė – iki 200 laipsnių Celsijaus, elektrinę orkaitę kaitinkite iki 220 laipsnių.

REKLAMA

Ryžius nuplaukite karštu vandeniu ir sieteliu pašalinkite vandens perteklių.

REKLAMA

Į puodą supilkite aliejų.

REKLAMA

Jei ryžius patieksite su mėsa be išsiskyrusių sulčių, įpilkite daugiau aliejaus. Jei mėsa bus su sultimis, pakanka nedidelio kiekio aliejaus.

Įkaitinkite aliejų, suberkite ryžius ir nuolat maišydami kepkite.

REKLAMA

Supilkite karštą vandenį.

REKLAMA

Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ir lašelį acto.

Dėl šių dviejų ingredientų ryžiai bus gražios baltos spalvos.

REKLAMA

Pasūdykite ryžius ir įdėkite 1-2 lauro lapus.

REKLAMA

Lauro lapas puikiai tinka ne tik dėl aromato. Mano mama teigia, kad šis prieskoninis augalas padeda ryžiams tinkamai išbrinkti.

Paragaukite skystį: jis turėtų būti pakankamai sūrus.

REKLAMA

Uždenkite troškintuvą ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms.

Patikrinkite, ar ryžiai išvirę.

REKLAMA

Jei ryžiai atrodo sausi prie troškintuvo kraštų, užpilkite 1/4 stiklinės vandens. Nemaišykite.

REKLAMA

Uždenkite, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite pusvalandį pastovėti.

Prieš patiekdami gerai išmaišykite.

REKLAMA

Dar daugiau patarimų

REKLAMA

Prieš verdant galima įdėti ketvirtį raudonosios paprikos, 1 per pusę perpjautą svogūną ir leisti užvirti. Palikite dangtį šiek tiek pravirą.

Jei norite dar intensyvesnio ryžių aromato, galite įdėti šiek tiek gvazdikėlių.

REKLAMA

Turėkite omenyje tai, kad kuo daugiau krakmolo pašalinsime iš ryžių, tuo jie bus mažiau lipnūs po virimo. Norint pašalinti krakmolą, ryžius geriausia nuplauti 3-4 kartus prieš verdant arba plauti tol, kol bus aiškiai matomas grūdelis, antraip verdami ryžiai per daug sutirštės.

REKLAMA

Labai svarbu ir tai, kokią temperatūrą  pasirenkate – aukštą ar žemą.

REKLAMA

Jei pasirinksite per aukštą temperatūrą, ryžiai gali būti lipnūs.

Virtuvės šefo patarimai

REKLAMA

Ryžius gerai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus.

Apkepkite aliejuje kartu su smulkintu svogūnu.

REKLAMA

Įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų.

REKLAMA

1 stiklinei ryžių naudokite 1,5 stiklinės vandens.

Leiskite užvirti ir uždenkite dangčiu.

REKLAMA

Sumažinkite iki mažiausio ugnies lygio ir virkite 12 minučių.

Uždenkite dangčiu ir leiskite 10 minučių pastovėti.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].