Man labai patinka šis tradicinis desertas, todėl jį stengiuosi ruošti kiek įmanoma dažniau.

REKLAMA

Tai – labai greitai paruošiamas pyragas, todėl tikrai nereikia pusę dienos sukinėtis virtuvėje.

Maža to, šį pyragą gali paruošti kiekvienas.

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 300 g kvietinių miltų
  • 120 g cukraus
  • 5 kiaušinių trynių
  • 1/2 pakuotės kepimo miltelių
  • 200 g sviesto

Pyrago viršui:

  • 5 kiaušinių baltymų
  • 200 g cukraus
  • 120 g maltų graikinių riešutų

Taip pat reikės:

  • Uogienės ar džemo
  • Smulkintų riešutų (pabarstymui)

Kaip gaminti?

Dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus.

REKLAMA

Supilkite į klasikinę kepimo popieriumi išklotą formą.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

REKLAMA

Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti.

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi (cukrų berkite palaipsniui).

REKLAMA

Atsargiai įmaišykite maltus riešutus.

REKLAMA

Ant tešlos užtepkite uogienę.

REKLAMA

Aš naudojau naminę slyvų uogienę.

REKLAMA

Dėkite kiaušinių baltymų sluoksnį.

Galiausiai pabarstykite riešutais.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje dar 15 minučių.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].