Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Londono pyragas: geriausias tradicinio deserto receptas!

Man labai patinka šis tradicinis desertas, todėl jį stengiuosi ruošti kiek įmanoma dažniau.

Tai – labai greitai paruošiamas pyragas, todėl tikrai nereikia pusę dienos sukinėtis virtuvėje.

Maža to, šį pyragą gali paruošti kiekvienas.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 120 g cukraus
  • 5 kiaušinių trynių
  • 1/2 pakuotės kepimo miltelių
  • 200 g sviesto

Pyrago viršui:

  • 5 kiaušinių baltymų
  • 200 g cukraus
  • 120 g maltų graikinių riešutų

Taip pat reikės:

  • Uogienės ar džemo
  • Smulkintų riešutų (pabarstymui)

Kaip gaminti?

Dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus.

Supilkite į klasikinę kepimo popieriumi išklotą formą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti.

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi (cukrų berkite palaipsniui).

Atsargiai įmaišykite maltus riešutus.

Ant tešlos užtepkite uogienę.

Aš naudojau naminę slyvų uogienę.

Dėkite kiaušinių baltymų sluoksnį.

Galiausiai pabarstykite riešutais.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje dar 15 minučių.

Skanaus!

Įdomūs video