Šie kotletai patiks net tiems, kurie šiaip kotletams per daug neprijaučia!

Sudėtis:

1-1,5 kg maltos mėsos (geriausia kiauliena + jautiena)

3-4 vidutinės bulvės

3-4 svogūnai

1 bandelė (arba balta duona)

1 kiaušinis

pienas

druska

pipirai

garstyčios

augalinis aliejus

Gaminimas:

Bulves ir svogūnus susmulkinkite trintuvu (galima perleisti per mėsmalę).

Suplėšykite bandelę (duoną) į gabalus ir pamirkykite piene, kad būtų visiškai apsemti. Leiskite duonai išbrinkti.

Nenusunkę pieno, duoną įmaišykite į maltą mėsą kartu su bulvių ir svogūnų mase. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, bet ne per daug.

Pridėkite šaukštelį garstyčių, bet žiūrėkite, kad nebūtų per aštru.

Gerai išminkykite maltą mėsą. Įpilkite šaukštą aliejaus. Tada leiskite pailsėti mažiausiai 10 min.

Drėgnomis rankomis formuokite kotletus, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite.

Kai viena pusė paruduos, kotletus apverskite, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite.

Skanaus!

Šaltinis

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].