Ruduo yra įvairių sriubų metas. Grybų sriuba yra viena iš nuolatinių mėgstamiausių daugelio namų šeimininkių patiekalų. 

REKLAMA

Šiandien pristatome jums labai įdomų šios sriubos variantą – kvapnią, skanią su minkštu sūriu. Išbandykite!

REKLAMA

Jums reikės

REKLAMA

200 g pievagrybių

REKLAMA

2 svogūnai šalotė

REKLAMA

1 morka

REKLAMA

2 šaukštai sviesto

REKLAMA

750 ml-1 litras vištienos sultinio

REKLAMA

1 šakelė čiobrelių

REKLAMA

1 šakelė petražolių

REKLAMA

125 ml sauso baltojo vyno

REKLAMA

2 šaukštai miltų

REKLAMA

200 ml neriebios grietinėlės

REKLAMA

200 g Brie sūrio

REKLAMA

2 šaukštelių cukrus (nebūtina)

REKLAMA

Druska, malti juodieji pipirai

REKLAMA

Gaminimas:

Smulkiai supjaustykite grybus, svogūnus ir morkas. Puode ar keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir retkarčiais pamaišydami, pakepinkite daržoves 3–5 minutes.

REKLAMA

Įpilkite cukraus, vyno, vištienos sultinio, uždenkite, užvirkite ir sumažinę kaitrą, leiskite virti 15 minučių.

REKLAMA

Susmulkinkite petražoles ir čiobrelius. Sudėkite sūrį, supjaustytą riekelėmis ir virkite visą laiką maišydami, kol sūris visiškai ištirps. Sutrinkite sriubą blenderiu.

REKLAMA

Miltus išplakite su grietinėle ir plona srovele, nuolat maišydami pilkite į sriubą. Įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir nukelkite nuo ugnies.

REKLAMA

Supilkite sriubą į šiltas lėkštes ir patiekite su skrudinta duona.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].