Tai – labai skani česnakinė užtepėlė, kurią galėsite paruošti bet kada, kai tik to norėsite.
Tiesą sakant, nepažįstu nė vieno žmogaus, kuriam ji nepatiktų.
Pasidalinsime net 2 užtepėlių receptais.
Pirmas receptas: česnakinė užtepėlė su sūriu
Jums reikės:
- 1 indelio natūralaus jogurto
- 1 indelio tartarinio padažo
- Kelių česnako skiltelių
- 1 skardinės kukurūzų
- Tarkuoto kietojo sūrio
Kaip gaminti?
Indelį tartarinio padažo sumaišykite su natūraliu jogurtu.
Įdėkite susmulkinto česnako (kiekį pasirinkite pagal skonį).
Rekomenduojame dėti bent 3-4 skilteles.
Suberkite kukurūzus (nebūtina), tarkuotą kietąjį sūrį ir viską išmaišykite.
Galite pagardinti džiovintomis žolelėmis ir žiupsneliu maltų raudonųjų pipirų.
Štai ir viskas.
Paruoštą užtepėlę kelias minutes palaikykite šaldytuve.
Šia užtepėle aptepkite prancūziško batono riekeles, pagardinkite sumuštinius, ir t.t.
Ši užtepėlė puikiai tinka ir su senesne duona.
Antras receptas: česnakinė užtepėlė su kumpiu
Jums reikės:
- 1 pakuotės tepamo sviesto
- 1 indelio tartarinio padažo (100 ml)
- 1-2 česnako skiltelių
- 100 g kumpio
- 100 kietojo sūrio
- 3 virtų kiaušinių
- 1 saldžiosios paprikos
- 2 vidutinio dydžio pomidorų
- Paprikos miltelių
Kaip gaminti?
Sumaišykite tartarinį padažą su sviestu.
Pagardinkite išspaustu česnaku ir paprikos milteliais.
Sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį, smulkiai tarkuotą sūrį ir susmulkintus kiaušinius.
Išmaišykite ir galiausiai įmaišykite susmulkintą papriką ir pomidorus.
Galime patiekti kaip klasikinį užtepėlę arba šia užtepėle įdaryti tuščiavidurius pipirus, leisti sustingti, o prieš patiekiant supjaustyti gabalėliais.
Skanaus!