Adžika mūsų šalyje nėra labai populiari, tačiau pastaraisiais metais ji sulaukia vis didesnio susidomėjimo.  O kaip gi kitaip: juk paruošti adžiką yra labai paprasta, o šiuo padažu galėsite pagardinti labai įvairius patiekalus!

REKLAMA

Svarbi detalė

Kartais atsisakoma gaminti adžiką, nes kai kuriuose jos receptuose reikia naudoti labai daug acto. Jei norite to išvengti, siūlome jums išbandyti šį paprastą receptą: rezultatu tikrai neteks nusivilti.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg pomidorų
  • 0,5 kg saldžiosios paprikos
  • 2 česnako galvučių
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1,5 arb. š. druskos
  • 2 aitriųjų paprikų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Visas daržoves sumalkite mėsmale. Įberkite druskos ir cukraus.

REKLAMA

Puodą su daržovėmis pastatykite ant viryklės. Užvirinkite ir virkite dar 20 minučių.

REKLAMA

Kai adžika išvirs, supilstykite į anksčiau paruoštus sterilius stiklainius ir užsukite dangteliais.

Stiklainius apverskite aukštyn kojom ir apvyniokite šilta antklode. Palaukite, kol visiškai atvės.

REKLAMA

Štai ir viskas: skani konservuota adžika be acto jau paruošta. Lažinuosi, kad tai netrukus taps jūsų firminiu receptu. Jūsų draugai tikrai prašys recepto! Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.