Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Kvapnūs pyragaičiai su mėsa ir bulvėmis

Norite pasimėgauti skaniais kepiniais, tačiau neturite laiko juos ruošti? Pasinaudokite šiandienos receptu. Paruošti  pyragėliussu mėsa ir bulvėmis bus tikrai labai paprasta, todėl tai bus tikrai puikus užkandis ar pusryčių patiekalas.

Tešlą paruošite vos per  15 minučių, o tuomet dar tiek pat laiko ją reikės palaikyti šaldytuve. Po pusvalandžio jau turėsite paruoštą tešlą, iš kurios galėsite formuoti pyragėlius.

Įdarui naudokite nekepintus produktus, taigi, paruošti pyragėlius galėsite dar greičiau. Tereikės nulupti bulves ir mėsą sumaišyti su prieskoniais. Štai ir viskas!

Jums reikės:

  • 750 g kvietinių miltų
  • 300 g sviesto
  • 200 g grietinės
  • 2 valg. š. druskos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 400 g kiaulienos faršo
  • 3 kiaušinių
  • 3 bulvių
  • 2 svogūnų
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Kalendros (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Į gilų indą suberkite kvietinius miltus. Atšaldytą sviestą sutarkuokite. Sutrinkite iki trupininės masės.

Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su kepimo milteliais ir 1 arb. š. druskos. Viską išmaišykite. Gautą masę ir 2 trynius bei 3 baltymus supilkite į trupininę masę. Sumaišykite šaukštu. Rankomis minkykite tešlą  (ji turi būti vienalytė). 15 minučių palaikykite šaldytuve.

Nulupkite bulves ir svogūnus. Bulves supjaustykite kubeliais, o svogūnus – kuo smulkiau. Sumaišykite su malta mėsa ir prieskoniais.

Darbinį paviršių pabarstykite miltais. Tešlą padalinkite į dvi dalis, vieną iškočiokite plonu sluoksniu. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.

Paskleiskite įdarą.

Antrąją tešlos dalį iškočiokite plonu sluoksniu. Uždėkite ant įdaro. Suformuokite pyragėlius ir užspauskite kraštus.

Išplakite trynį. Sutepkite pyragėlius.  Galite pabarstyti sezamo sėklomis. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30–35 minutėms.

Kvapnūs pyragaičiai jau paruošti!

Būtinai išbandykite šį receptą!

Įdomūs video