Greito, lengvo ir kvapnaus braškių pyrago receptas. Pyragas puikiai tinka pusryčiams, prie kavos ar kaip gaivus iškylos desertas.
REKLAMA
Jums reikės:
- Vienos kepimo formos, kurios skersmuo 22 cm
- 200 g paprastų miltų
- 80 g saulėgrąžų aliejaus
- 70 g cukraus
- 90 ml pieno
- 2 vnt. kiaušinių
- 10 g citrinos sulčių
- citrinos žievelės
- 5 g kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- braškių
Gaminimo eiga:
REKLAMA
Kepimo formos dugną uždenkite kepimo popieriumi.
Braškes nuplaukite, pašalinkite kotelius.
REKLAMA
Braškes išdėliokite ant kepimo formos dugno.
REKLAMA
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų.
Įberkite žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir vėl plakite.
REKLAMA
Tada palaipsniui įmaišykite miltus ir pieną.
Dabar sudėkite aliejų, citrinos žievelę ir sultis.
REKLAMA
Paruoštą tešlą užpilkite ant braškių.
Kepkite iki 165 ° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 50 minučių.
REKLAMA
Leiskite pyragui visiškai atvėsti, supjaustykite ir patiekite.
Gero apetito!
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].