Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Kreminė moliūgų sriuba su pievagrybiais. Tikras rudens hitas!

Atėjus rudeniui, kiekvienuose namuose gausu moliūgų ir dažnai nežinome ką su jais daryti. Todėl šis kreminės moliūgų sriubos receptas jums tikrai pravers!

Ingredientai:

  • 250 g pievagrybių;
  • 1 vidutinio dydžio moliūgo;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • 1 saldžiosios paprikos;
  • 1 svogūnas;
  • 50 g sūrio;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Moliūgą nulupkite ir supjaustę sudėkite minkštimą virti, kol jis pusiau išvirs.
  2. Pipirą supjaustykite juostelėmis.
  3. Svogūną supjaustykite plonais žiedais.
  4. Susmulkinkite pievagrybius.
  5. Į šiuos ingredientus įpilkite smulkiai supjaustyto česnako ir viską pakepkite keptuvėje
  6. Į daržoves sudėkite moliūgo griežinėlius ir grietinę. Troškinant įberkite druskos ir pipirų.
  7. Dabar užpilkite daržoves sultiniu, kuriame buvo virti moliūgai. Viską sutrinkite trintuvu. Patiekite dubenėlyje užbarstę sūrio ir pridėję grietinės.

Įdomūs video