Atėjus rudeniui, kiekvienuose namuose gausu moliūgų ir dažnai nežinome ką su jais daryti. Todėl šis kreminės moliūgų sriubos receptas jums tikrai pravers!

REKLAMA

Ingredientai:

  • 250 g pievagrybių;
  • 1 vidutinio dydžio moliūgo;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • 1 saldžiosios paprikos;
  • 1 svogūnas;
  • 50 g sūrio;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Moliūgą nulupkite ir supjaustę sudėkite minkštimą virti, kol jis pusiau išvirs.
  2. Pipirą supjaustykite juostelėmis.
  3. Svogūną supjaustykite plonais žiedais.
  4. Susmulkinkite pievagrybius.
  5. Į šiuos ingredientus įpilkite smulkiai supjaustyto česnako ir viską pakepkite keptuvėje
  6. Į daržoves sudėkite moliūgo griežinėlius ir grietinę. Troškinant įberkite druskos ir pipirų.
  7. Dabar užpilkite daržoves sultiniu, kuriame buvo virti moliūgai. Viską sutrinkite trintuvu. Patiekite dubenėlyje užbarstę sūrio ir pridėję grietinės.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].