Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Kopūstų ir maltos mėsos čeburekai: neįprastas, bet labai skanus užkandis

Jei norite patiekti labai originalų ir kvapnų užkandį, užšaldykite šviežio kopūsto galvą. Po 4 valandų turėsite paruoštą neįtikėtinai skanaus patiekalo pagrindą. Garantuojame, kad kopūstų čeburekai su malta mėsa pranoks visus jūsų lūkesčius.

Kaip jau supratote, šiam užkandžiui tešlos minkyti nereikia. Vietoj jos naudosime kopūstų lapus. Būtent dėl jų patiekalas bus dar sultingesnis ir įdomesnis nei klasikinis variantas.

Atminkite, kad į kiaulienos faršą reikia įdėti smulkintą svogūną, nes tuomet įdaras nebus sausas. Taip pat įpilkite šiek tiek pieno. Paruoštų čeburekų įdaras bus ne tik labai skanus, bet taip pat ir sultingas.

Jums reikės:

  • 1 baltagūžio kopūsto
  • 500 g kiaulienos faršo
  • 1 svogūno
  • 2 valg. š. pieno
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 0,25 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 100 g kvietinių miltų
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 3 kiaušinių

Kaip gaminti?

Atskirkite viršutinius kopūsto lapus. Nuplaukite kopūsto galvą. Įdėkite į plastikinį maišelį. Įdėkite kopūstą į šaldiklį 4 valandoms.

Paruoškite įdarą. Nulupkite svogūną ir sutarkuokite smulkia trintuve. Įmaišykite į kiaulieną. Suberkite prieskonius, įpilkite pieno ir išmaišykite iki vientisos masės. Pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Išimkite kopūstą iš šaldiklio. Palikite 40 minučių kambario temperatūroje, kol šiek tiek atitirps. Kopūsto galvą padalinkite į atskirus lapus.

Kiekvieną kopūsto lapą perlenkite per pusę. Nupjaukite viršutinę tankią dalį. Ant kopūstų lapų vidinės pusės dėkite mėsos įdarą ir tolygiai paskirstykite.

Faršą uždenkite kita kopūsto lapo puse. Suformuokite čeburekus.

Giliame inde išplakite kiaušinius su nedideliu kiekiu druskos, kol masė taps vienalytė. Pirmiausia kopūstų ruošinius apvoliokite kvietiniuose miltuose, o tada pamerkite į kiaušinių mišinį.

Apvoliokite džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Sudėkite paruoštus čeburekus. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Patiekite su naminiu grietinės padažu. Į grietinę suberkite smulkintą česnaką, smulkintus šviežius žalumynus ir prieskonius pagal skonį. Šis padažas puikiai dera prie paruošto užkandžio.

Įdomūs video