Šiandien siūlome išbandyti tikrai įdomų ir tuo pačiu paprastą receptą – greitai paruošiamus marinuotus pomidorus. Reikalingi tik keli ingredientai, bet rezultatas bus tikrai džiuginantis.

REKLAMA

Neįprastas ingredientas – morkų lapai, kurie pomidorams suteiks tiesiog nepakartojamą skonį. Jei neišbandysite, tikrai nepatikėsite, koks puikus gali būti rezultatas.

Taigi, imkimės darbo!

REKLAMA

Jums reikės:

  • pomidorų
  • 5 l vandens
  • 20 š. cukraus
  • 5 valg. š. druskos
  • 350 ml acto
  • morkų lapų
  • pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Paruoškite litrinius stiklainius. Sterilizuokite verdančiame vandenyje arba mikrobangų krosnelėje su nedideliu kiekiu švaraus vandens. Sterilizuokite ir dangtelius.

REKLAMA

Kiekvieno stiklainio apačioje padėkite 3 morkų lapus.

REKLAMA

Suberkite pipirų žirnelius.

Sudėkite pomidorus.

REKLAMA

Stiklainių turinį užpilkite verdančiu vandeniu ir atvėsinkite.

REKLAMA

Supilkite visą vandenį į didelį puodą, įberkite druskos ir cukraus, įpilkite acto. Sūrymą užvirinkite ir vėl supilkite į stiklainius su pomidorais.

REKLAMA

Stiklainius uždarykite, apverskite ir uždenkite kuo nors šiltu, pavyzdžiui, antklode. Leiskite stiklainiams atvėsti 12–16 valandų ir padėkite į sandėliuką kartu su kitais konservais.

REKLAMA

Šis puikus užkandis pravers  šaltuoju metų laiku, kai norisi kokių nors  daržovių, bet nesinori keliauti į prekybos centrą. Be to, marinuotų pomidorų skonis puikiai dera su beveik bet kokiais patiekalais.

REKLAMA

Morkų lapai suteikia pomidorams įdomų poskonį, todėl nenustebkite, jei jūsų svečiai prašys pasidalinti receptu. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.