Kepta antis su apelsinais: puikus patiekalas šventėms!

Antis, kepta su apelsinais, yra labai šventinis ir iškilmingas patiekalas, kurį dažnai žmonės gamina per Kalėdas ar Naujuosius metus. Šeimininkė pagamina patiekalą, o šeimininkas jį supjausto ir įdeda svečiams į lėkštę.

REKLAMA

Antis, kepta su apelsinais, yra puiki Naujųjų metų stalo puošmena. Svečiai tikrai liks patenkinti tokiu skanėstu, prisotintu citrusinių vaisių aromatu ir skoniu. Receptas žavi savo paprastumu – nereikia jokių specialių kulinarinių įgūdžių, tiesiog skirkite patiekalui šiek tiek laiko ir dėmesio, patikėkite, pagaminsite jį itin skaniai!

REKLAMA

Ingredientai 7-9 porcijoms:

  • Antis (sverianti apie 2 kg) – 1 vnt.
  • Apelsinai – 3 vnt.
  • Salierai  – 2-4 vnt.
  • Citrina – 1 vnt.
  • Druska, pipirai – pagal skonį
  • Prieskoniai – pagal skonį (šalavijas, Provanso žolelės, rozmarinas)
  • Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • Saldus vynas – 2 valgomieji šaukštai
  • Medus – 2 valgomieji šaukštai.

antis

Gaminimas:

Jei antis nėra išdarinėta, tuomet sutvarkykite ją. Nukirpkite anties sparnų galiukus, uodegą, nupjaukite riebalų ir odos perteklių.

REKLAMA

Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos ir vieno apelsino sultis, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir prieskonius.

REKLAMA

antis

Antį įdėkite į paruoštą marinatą ir padėkite į šaldytuvą 1–6 valandoms (kuo ilgiau ji marinuojasi, tuo ryškiau bus jaučiamas citrinos ir apelsino skonis).

REKLAMA

Tuomet supjaustykite vieną apelsiną į keturias dalis.

REKLAMA

antis

Išimkite marinuotą antį, įdėkite į ją saliero stiebus ir apelsino skilteles. Antį įdėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą.

REKLAMA

Dėkite antį į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepkite ją apie 2 valandas.

REKLAMA

antis

Kol kepa antis, paruoškite padažą. Sumaišykite vieno apelsino sultis, medų ir vyną.

REKLAMA

Skystą padažą supilkite į nedidelį puodą, užvirkite ir virkite tol, kol jis taps sirupo konsistencijos.

REKLAMA

antis

Kai padažas bus norimos konsistencijos, nukelkite jį nuo ugnies.

REKLAMA

Išimkite iš orkaitės paruoštą antį, išimkite iš jos vidaus salierą ir apelsiną, užpilkite karštą padažą ant anties viršaus ir viskas, patiekalas paruoštas!

REKLAMA

antis

Geriausiai patiekti antį su šviežiais apelsinais ir ryžiais. Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].