Vos prieš keletą savaičių pradėjau domėtis rytietiška virtuve ir per tą laiką išmokau netikėtai daug receptų. Labiausiai mane žavi įvairūs saldūs kepiniai.

REKLAMA

Rytietiški kepiniai yra tokie paprasti ir kartu pikantiški, kad jų neįmanoma su niekuo supainioti. Pavyzdžiui, saldžioji katlama – nuo pirmo kąsnio suprasite, kad šis patiekalas pas mus atkeliavo iš toli. Trapi plutelė, saldus aguonų įdaras ir nieko, kas čia netiktų.

Todėl nekantrauju pasidalinti su jumis šio nuostabaus skanėsto receptu!

REKLAMA

AGUONŲ SKANĖSTAS IŠ RYTŲ – KATLAMA

TEŠLAI JUMS REIKĖS ŠIŲ INGREDIENTŲ:

REKLAMA
  • 50 g sviesto
  • 0,5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinio
  • 100 ml pieno
  • 350 g miltų

ĮDARUI PARUOŠTI JUMS REIKĖS:

  • 250 g aguonų sėklų
  • 150 g cukraus
  • 130 g sviesto

GAMINIMO EIGA:

REKLAMA

Pirmiausia reikia pasirūpinti įdaru. Paimkite švarią, sausą keptuvę ir supilkite į ją aguonas. Kelias minutes paskrudinkite aguonas, kol pajusite jų malonų kvapą.

REKLAMA

Aguonas supilkite į gilų dubenį ir palaukite, kol jos atvės, po to suberkite cukrų ir sumaišykite ingredientus.

REKLAMA

Tuomet ištirpinkite sviestą. 130 g sviesto atidėkite įdarui, o likusį sumaišykite su druska, cukrumi ir pienu.

REKLAMA

Į mišinį įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišykite, šiek tiek paplakite.

REKLAMA

Persijokite miltus ir palaipsniui suberkite į dubenį su kitais ingredientais, visą laiką maišydami.

REKLAMA

Užminkykite tešlą. Kad ji būtų minkšta ir elastinga, jums reikės mažiausiai 10 minučių.

REKLAMA

Po to tešlą iškočiokite iki 3 mm storio.

REKLAMA

Paplotėlį gausiai aptepkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite aguonomis.

REKLAMA

Sulenkite abu tešlos gabalėlio kraštus link centro ir suspauskite.

REKLAMA

Pakartokite vėl tą patį veiksmą ir perlenkite išilgai pusiau.

REKLAMA

Vėl patepkite katlamą riebalais, apiberkite likusiomis aguonomis ir cukrumi, perlenkite pyragą per pusę, bet šį kartą skersai ir užspauskite kraštus, kad kepant neišbėgtų ištirpintas sviestas.

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu ir padėkite ant jo aguonų vyniotinį.

REKLAMA

Kepkite katlamą iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Kad aguonų įdaras neišbėgtų, prieš pjaustydami palaukite, kol vyniotinis visiškai atvės.

Pažvelkite! Argi tai ne tobulas aguonų vyniotinis? Pasidalinkite šiuo receptu savo socialiniuose tinkluose ir parašykite komentaruose, ar jums patiko šis skanus pyragas be mielių.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].