Tai – labai paprastas skanių marinuotų pomidorų receptas.
Šiais pomidorais mėgaujamės ištisus metus.
Nustebsite, koks yra nuostabus žalių pomidorų skonis.
Jums reikės:
- 1 kg žalių pomidorų
- 2 česnako galvučių
- 60 ml obuolių sidro acto (vienam stiklainiui)
- 1 arb. š. cukraus (vienam stiklainiui)
- 3-4 citrinos rūgšties grūdelių (vienam stiklainiui)
- 1/2 arb. š. akmens druskos (vienam stiklainiui)
- vandens
Kaip gaminti?
Nuplautus pomidorus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
Nulupkite česnaką ir susmulkinkite skiltelėmis.
Sudėkite česnaką į švarius ir sterilius stiklainius.
Sudėkite pomidorų griežinėlius.
Į stiklainius įberkite cukraus.
Įberkite akmens druskos.
Įberkite citrinos rūgšties.
Supilkite actą.
Įpilkite kambario temperatūros vandens.
Užsukite steriliais dangteliais.
Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje 25 dienas.
Atidarytą stiklainį laikykite šaldytuve.
Žalių pomidorų padažas
Iš žalių pomidorų taip pat galima pasigaminti padažą.
Tai – tikrai labai skanu.
Jums reikės:
- 1,4 kg žalių pomidorų
- 1/2 kg obuolių
- 2 svogūnų
- 20 ml acto
- Maltų juodųjų pipirų
- druskos
- prieskonių pagal skonį (pvz., tinka kvapieji pipirai, garstyčių sėklos, ir t.t.)
Kaip gaminti?
Pomidorus supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite ir kepkite su smulkintais obuoliais ir svogūnais.
Įmaišykite actą ir prieskonius.
Užvirinkite ir supilstykite į stiklainius.
Sterilizuokite vandens vonelėje mažiausiai 20 minučių.
Nerimaujate, kad žalieji pomidorai yra nuodingi? Jūs turite tai žinoti!
Neprinokę pomidorai turi didesnę dozę tomatino ir solanino – nuodų, kenkiančių žmogaus organizmui.
Vis dėlto, ruošdami pomidorus įpilsite acto, kuris pašalins žalingą nuodų poveikį.
Žindančios ir nėščios moterys turėtų vengti vartoti bet kokių žalių pomidorų produktų.
Skanaus!