Ar esate nusiteikę tikrai skaniam  desertui?

REKLAMA

Siūlome išbandyti šį karamelinį sūrio pyragą.

Jums reikės:

Pagrindui:

  • 250 g karamelinių sausainių
  • 120 g sviesto

Kremui:

REKLAMA
  • 500 g minkštos varškės
  • 250 g maskarponės
  • 250 ml plaktos grietinėlės
  • 120 g cukraus pudros

Karamelei:

  • 130 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • 100 ml plaktos grietinėlės

Taip pat reikės:

  • 23 cm skersmens torto formos

Kaip gaminti?

  1. Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.
  2. Karamelinius sausainius sutrinkite trintuvu, supilkite ištirpintą sviestą ir dubenyje gerai išmaišykite rankomis.
  3. Supilkite mišinį į torto formą ir padėkite į šaldytuvą.
  4. Paruoškite kremą:
  5. Varškę sumaišykite su cukraus pudra ir maskarpone.
  6. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę.
  7. Įmaišykite rankomis į varškės masę.
  8. Ant biskvito pagrindo sluoksniuokite kremą, dėkite į šaldytuvą.
  9. Paruoškite karamelę:
  10. Leiskite cukrui ištirpti puode, nuolat maišykite.
  11. Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę ir maišykite, kol gausis vientisa karamelė.
  12. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta ir skysta, bet ne karšta.
  13. Tiesiog užpilkite ant sūrio pyrago viršaus ir padėkite atvėsti.
  14. Galite papuošti smulkintais sausainiais.

Skanaus!

REKLAMA

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].