Šis nuostabaus skonio pyragas paruošiamas vos per 10 minučių: jokio kepimo, nereikia miltų, o šio deserto skonis yra tiesiog nuostabus!
Jums reikės:
Tešlai:
- 200 g sviestinių arba kakavinių sausainių
- 100 g graikinių riešutų (arba pagal skonį)
- 80 g sviesto
Kremui:
- žiupsnelio druskos
- 200 g „Nutella“ kremo
- 400 g minkštos varškės arba maskarponės
- 50 g cukraus pudros
- 200 ml saldžios grietinėlės
Papuošimui:
- Riešutų ir šokolado
Kaip gaminti?
Sudėkite sausainius į didesnį dubenį.
Sutrinkite juos į smulkius miltelius.
Suberkite smulkintus riešutus ir išmaišykite.
Į mišinį įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite.
Paspaudus tešla turi išlaikyti formą ir neišskirti daug sviesto.
Supilkite masę į 18 cm skersmens torto formą.
Suspauskite stikline, kad kraštai pakiltų.
Likusi tešlos dalis padengs dugną.
Į dubenį suberkite pusę varškės arba maskarponės, sudėkite „Nutella“ ir išplakite.
Šį kremo sluoksnį tepkite ant tešlos.
Antrame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra.
Sudėkite antrąją varškės arba maskarponės dalį.
Šį kremą sluoksniuokite ant kremo su „Nutella“.
Viršų pabarstykite smulkintais riešutais.
Galiausiai papuoškite tirpintu šokoladu ir riešutais.
Kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!
Video pamokėlė: