big patties fried belyashi

Kad ir kiek jums dabar metų, tikriausiai atmintyje įstrigo vienas skonis iš vaikystės – purūs kepti pyragėliai, kuriuos gamindavo močiutė. Mylimiems anūkams šis patiekalas visada buvo gaminamas ypatingai kruopščiai. Nepaisant to, kad kiekviena šeimininkė naudoja savo specialų receptą, pasidalinsime universaliu receptu: pyragėlių tešla bus tiesiog neįtikėtinai puri.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg miltų
  • 2 kiaušinių
  • 2 valg. š. cukraus
  • 500 ml bulvių sultinio
  • 2 valg. š. sausų mielių
  • Augalinio aliejaus
  • 1 kopūsto galvos
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 1 morkos
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite bulvių sultinį. Tiesiog išvirkite gerai nuplautas jaunas arba nuluptas senas bulves. Nenupilkite bulvių nuoviro: šį vandenį naudosime tešlos ruošimui. Sultinį papildomai perkoškite per marlę.

REKLAMA

Palaukite, kol sultinys pravės (jis turi būti šiltas, bet ne karštas). Sultinyje ištirpinkite sausas mieles. Suberkite cukrų.

Miltus padalinkite į dvi lygias dalis. Pusę miltų suberkite į gilų dubenį ir supilkite į jį tešlą. Į mišinį įpilkite 50 ml augalinio aliejaus, įmuškite kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite tešlą. Likusius miltus berkite tol, kol tešla nebelips prie rankų ir dubens kraštų. Uždenkite mišinį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti.

Kol tešla kyla, pradėkite ruošti įdarą. Nuimkite viršutinius nuplauto kopūsto lapus ir susmulkinkite likusią kopūsto galvą (galite naudoti ir specialų trintuvą).  Susmulkinkite svogūną, o morką sutarkuokite stambia tarka.

REKLAMA

Susmulkintas daržoves sudėkite į keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi, ir troškinkite, kol suminkštės. Įdarą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite. Jei mėgstate pyragėlius su šviežiomis daržovėmis, jų galite netroškinti.

REKLAMA

Kai tešla pakils, išimkite ją iš dubens ir padėkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Pradėkite formuoti pyragėlius. Paimkite nedidelį kiekį tešlos ir susukite į rutulį. Kočėlu ar tiesiog rankomis iškočiokite tešlą ir į centrą dėkite įdarą. Užlenkite kraštus ir suspauskite.

REKLAMA

Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir palaukite, kol sušils. Sudėkite pyragėlius. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Iškeptus pyragėlius dėkite į servetėle išklotą lėkštę, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Štai ir viskas!

Kaip matote, paruošti purios tešlos pyragėlius yra labai paprasta. Minkšta tešla tiesiog tirpsta burnoje. Be to, galite pasigaminti bet kokį įdarą, pavyzdžiui, iš tų pačių bulvių, kurios buvo verdamos sultiniui. Tai – tikrai universalus receptas.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].