Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Kaip namuose marinuoti lašišą: 3 paprasti būdai

Lašiša laikoma viena sveikiausia ir skaniausia žuvimi. Tikrai ne veltui! Šioje vandenyno žuvyje yra Omega-3 riebalų rūgščių, A, B, C, E vitaminų, fosforo rūgšties, magnio ir kalcio. Lašiša yra nepakeičiama dietinėje mityboje, nes tai yra lengvai virškinamas baltymas.

Yra daugybė receptų, kaip galima paruošti lašišą. Šiandien mes jums papasakosime, kaip namuose marinuoti lašišą: pasirodo, tai yra labai paprasta!

Sūdyta lašiša

Tai – receptas tikriems žuvies mėgėjams. Tokiu būdu žuvį gali paruošti gali bet kas.

Jums reikės:

  • 1 kg lašišos filė
  • 300 ml vandens
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 5 valg. š. druskos
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Užvirinkite vandenį ir verdančiame vandenyje ištirpinkite druską. Pasūdytą vandenį atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Supjaustykite žuvį plonais gabalėliais.

Lašišą panardinkite į paruoštą vandenį.

Po 10 minučių žuvies gabalėlius išimkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Įdėkite lašišą į indą ir tarp sluoksnių užpilkite aliejaus. Pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Štai ir viskas: lašiša jau paruošta! Pabarstykite žolelėmis ir papuoškite citrinos griežinėliais.

Lengvai sūdyta lašiša su prieskoniais

Jums reikės:

  • 1 kg lašišos filė
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 1 citrinos
  • 30 g druskos
  • Prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Lašišos filė supjaustykite į 4 dalis.

Sumaišykite druską su granuliuotu cukrumi.

Į dubenį aukštomis sienelėmis suberkite prieskonius.

Kiekvieną lašišos gabalėlį apvoliokite druskos ir cukraus mišinyje. Sudėkite į paruoštą indą.

Išspauskite citrinos sultis. Kiekvieną gabalėlį sutepkite saulėgrąžų aliejumi.

Indą su žuvimi uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.

Paruoštą  lašišą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Lašiša jau paruošta!

Lašiša su konjaku

Jums reikės:

  • 1 didelės lašišos
  • 1 valg. š. konjako
  • 1 l vandens
  • 5 valg. š. druskos
  • 2 valg. š. cukraus
  • 5 juodųjų pipirų žirnelių
  • 30 ml aliejaus
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Į verdantį vandenį įberkite druskos, cukraus ir juodųjų pipirų žirnelių, gerai išmaišykite. Kol viskas vėsta, nupjaukite lašišos galvą ir nulupkite odą. Atskirkite kaulus.

Žuvies filė supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į gilų dubenį.

Į sūrymą supilkite konjaką ir 20 minučių užpilkite lašišą. Įdėkite žuvį į kiaurasamtį, kad nutekėtų skysčio perteklius. Lašišą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Talpyklos dugną patepkite aliejumi. Sudėkite lašišos gabalėlius, užpilkite aliejumi ir pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Dėkite dar vieną sluoksnį, užpilkite aliejumi ir pabarstykite pipirais. Uždarykite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą valandai.

Šie sūdymo būdai išsiskiria tuo, kad naudodami minimalų ingredientų kiekį galite paruošti labai sultingą ir skanią žuvį.  Pagardinkite lašiša salotas ar sumuštinius. Garantuojame: žuvies skonis jus tikrai maloniai nustebins. Sėkmės!

Įdomūs video