Juodųjų serbentų marmelado receptas, kurį dievina visi vaikai!

Receptas labai paprastas ir galbūt kam nors pravers. Jei mėgstate juoduosius serbentus, būtinai išbandykite!

REKLAMA

Vienam kilogramui serbentų reikės 1 kg granuliuoto cukraus.

REKLAMA

Serbentus perleiskite per mėsmalę arba sutrinkite maišytuvu. Tada pertrinkite per sietelį, nes reikės serbentų sulčių. Uogų likučius sudėkite į kompotą arba virkite iš jų uogienę.

Serbentų sultis sumaišykite su granuliuotu cukrumi ir uždėkite virti. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Kai užvirs, virkite ant didžiausios ugnies apie 30 minučių ir labai greitai maišykite medine mentele.

REKLAMA

Formą, į kurią pilsite marmeladą, išklokite kepimo popieriumi. Supilkite ten marmeladą ir palaukite, kol sukietės. Paprastai jis sukietėja per naktį.

REKLAMA

Tada jį reikia išdėlioti ant kito popieriaus ir porą dienų palaukti, kol gerai išdžius. Perteklinė drėgmė marmeladui nenaudinga.

Kai marmeladas bus paruoštas, supjaustykite jį jums patinkančiais gabalėliais ir mėgaukitės! Dėl grožio galite pabarstyti cukraus pudra (šiek tiek sumaišyta su kukurūzų krakmolu).

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].