Puikus obuolių pyrago receptas, kurį radome internete ir būtent šiuo laikotarpiu jis yra labai aktualus, nes mūsų soduose taip pat bręsta obuoliai.

REKLAMA

Būtinai išbandykite, tai paprastai paruošiamas ir labai skanus pyragas!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 5 rūgščių obuolių
  • 100 g lydyto sviesto
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 250 gramų cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 100 g kvietinių miltų (arba pagal poreikį)
  • Citrinos sulčių
  • 0,5 pakelio kepimo miltelių
  • 100 ml pieno

Tešlai:

REKLAMA
  • Sviesto formai ištepti
  • Miltų formos apibarstymui
  • Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Obuolius nulupkite, supjaustykite, išimkite sėklytes ir padalinkite į ketvirčius.

Tada ketvirčius supjaustykite labai plonais griežinėliais.

REKLAMA

Apšlakstykite juos citrinos sultimis.

REKLAMA

Paruoškite tešlą:

Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

REKLAMA

Įdėkite sviesto ir įpilkite pieno bei gerai išmaišykite.

Į mišinį įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais.

REKLAMA

Kruopščiai viską sumaišykite.

Turėtų gautis vientisa tešla.

REKLAMA

Į tešlą įmaišykite obuolių griežinėlius.

REKLAMA

Tada mišinį sudėkite į apvalią kepimo formą, kuri turi būti ištepta sviestu ir apibarstyta miltais.

Įdėkite kepimo formą su tešla į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros.

REKLAMA

Kepkite apie 45 minutes, kol pyragas įgaus rudai auksinę spalvą.

REKLAMA

Galiausiai itališką obuolių pyragą gausiai apibarstykite cukraus pudra.

Recepto pastabos:

REKLAMA

Itališkas obuolių pyragas skaniausias, kai yra dar truputį šiltas.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].