imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai yra kvapnus ir skanus kepinys, puikiai tinkantis per šventes. Jais galite papuošti eglutę ar padovanoti draugams, taip pat galite jais mėgautis prie arbatos ar papuošti spalvotu glaistu.

REKLAMA

Imbieriniams sausainiams tešla paruošiama iš anksto. Ji turėtų pastovėti vieną dieną. Sėkmės!

Sausainiai

REKLAMA

Ingredientai:

  • Miltai – 4 ir 1/4 stiklinės;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Sviestas – 140 gramų;
  • Medus – 3 ir 1/2 valgomojo šaukšto;
  • Vanduo – 1/2 stiklinės;
  • Soda – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Cinamonas – 1 ir 1/2 arbatinio šaukštelio;
  • Malti imbierai – 1/2 arbatinio šaukštelio;
  • Gvazdikėliai – 1/2 arbatinio šaukštelio;
  • Kiaušinio baltymas – 1 vnt.;
  • Cukraus pudra – 1 ir 1/2 stiklinės;
  • Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas:

Į puodą įpilkite cukraus, medaus ir vandens. Uždėkite vidutinę ugnį ir retkarčiais pamaišydami palaukite, kol ištirps cukrus.

imbieriniai sausainiai

REKLAMA

Įdėkite sviestą ir pridėkite prieskonių – cinamono, imbiero, gvazdikėlių. Kai sviestas ištirps, nukelkite puodą nuo ugnies.

REKLAMA

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir kepimo miltelius.

imbieriniai sausainiai

REKLAMA

Į miltus supilkite šiltą prieskonių, cukraus ir sviesto mišinį. Išmaišykite ir suminkykite tešlą.

REKLAMA

Iš tešlos suformuokite rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.

imbieriniai sausainiai

REKLAMA

Kitą dieną įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 200 laipsnių. Tešla turi būti kambario temperatūros. Nuplėškite nedidelį tešlos gabalėlį ir gana plonai iškočiokite. Peiliuku ar formelėmis padarykite sausainius.

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ant jos sausainius ir pašaukite į orkaitę 5-6 minutėms. Imbieriniai sausainiai iškeps labai greitai!

imbieriniai sausainiai

REKLAMA

Kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir citrinos sultis išplakite iki vientisos masės. Gautą mišinį suberkite į sandariai uždaromą maišelį, kurio kampelį prakirpkite.

REKLAMA

Papuoškite sausainius glajumi. Palaukite, kol jis sukietės, ir patiekite. Skanaus!

imbieriniai sausainiai

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].