Guliašas: patiekalas, kuris puikiai tinka vakarienei

Guliašas labai skanus patiekalas, tačiau kiek primirštas. Siūlome išbandyti šį lengvą receptą ir nudžiuginti artimuosius skania vakariene!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA
  • Jautiena – 0,5 kg
  • Pomidorų pasta – 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Grietinė – 1 valgomasis šaukštas
  • Morka – 1 vnt.
  • Miltai – 1 valgomasis šaukštas
  • Lauro lapas – 1 vnt.
  • Druska pagal skonį – 0,5 arbatinio šaukštelio.

Gaminimas:

Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, lengvai pakepinkite. Tada suberkite tarkuotas morkas. Troškinkite patiekalą savo sultyse ant silpnos ugnies, įpylę šiek tiek augalinio aliejaus. Tada įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol mėsa iškeps. Likus 10 minučių iki mėsos iškepimo, pagal skonį pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir pipirų žirnelių.

REKLAMA

Padažui: į pusę stiklinės šilto vandens įdėkite 1 arbatinį šaukštelį pomidorų pastos, šaukštą miltų ir šaukštą grietinės, viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada maišydami supilkite padažą į guliašą. Troškinkite dar 5-10 minučių. Jei reikia, praskieskite verdančiu vandeniu iki norimo tirštumo. Garnyrui puikiai tiks salotos arba bulvių košė. Skanaus!

Guliašas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.