Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Geriausias vaisių pyragas, kurį kepsite dar ir dar kartą!

Šis paprastas sodraus skonio pyragas yra labai lengvai paruošiamas ir tiesiog pasakiškai skanus. Išsisaugokite šį receptą, nes jūsų šeimos nariai tikrai prašys kepti dar ir dar kartą.

Šį pyragą galite patiekti ant šventinio stalo ar tiesiog prie popietės kavos puodelio.

Jus tikrai sužavės puri tešla ir šio pyrago įdaras.

Nusiteikite, kad vieno gabalėlio bus tikrai negana!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 3 kiaušinių
  • 3 valg. š. cukraus
  • 3 valg. š. pieno
  • 3 valg. š. aliejaus
  • 1 vanilinio cukraus pakuotės
  • 3 valg. š. kvietinių miltų
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių

Įdarui:

  • 300 g šaldytų miško uogų ar vaisių
  • 120-150 g cukraus
  • 1 pudingo pakuotės (braškių, aviečių arba vanilės skonio)
  • 250 ml vandens

Taip pat reikės:

  • 120 g grietinėlės miltelių
  • 240 ml pieno
  • šiek tiek šokolado papuošimui

Kaip gaminti?

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų.

Supilkite aliejų ir pieną, suberkite vanilinį cukrų, miltus ir kepimo miltelius.

Suplakite.

24×22 cm kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite mišinį.

Kepkite 180°C temperatūroje maždaug  12-15 min.

Patikrinkite dantų krapštuku, ar tešla iškepusi.

Šaldytas uogas ar vaisius užpilkite vandeniu (150 ml) ir įberkite cukraus.

Užvirinkite ir virkite dar 2 minutes.

Pudingą ištirpinkite likusiame vandenyje (100 ml).

Supilkite pudingą ir virkite, kol sutirštės.

Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti 10-15 minučių.

Supilkite ant pyrago ir leiskite visiškai atvėsti, kad sustingtų.

Paruoškite plaktą grietinėlę ir papuoškite pyragą.

Taip pat galite papuošti šokoladu.

Skanaus!

Įdomūs video