Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Geriausias mano mamos štrudelio receptas: nereikia rauginti tešlos, o skonis yra tiesiog fantastiškas!

Mano mama turi puikų štrudelio receptą, kuris mūsų šeimoje iš karto sulaukė pripažinimo. Tešlos nereikia kildinti, todėl gamybos procesas yra greitesnis ir paprastesnis. Mums labiausiai patinka štrudelis su aguonų įdaru. Žinoma, galite rinktis ir kitų skonių įdarus – pavyzdžiui, riešutų, varškės, kakavos ar obuolių. Aguonų įdarą taip pat galima pagardinti iš tarkuotų obuolių išspaustomis sultimis.

 Jums reikės:

  • 1 kg pusiau rupių miltų
  • 4 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 300 ml aliejaus
  • 500 ml pieno
  • 1 mielių kubelio
  • 1/2 arb. š. cukraus pudros
  • 100 ml šilto pieno

Įdarui:

  • Aguonų
  • Kakavos, riešutų, varškės (neprivaloma)

Kaip gaminti?

100 ml šilto pieno sumaišykite su puse arbatinio šaukštelio cukraus pudros, įdėkite mielių kubelį ir leiskite mielėms pakilti.

Antrame dubenyje sumaišykite visus kitus ingredientus, išskyrus įdarą.

Sudėkite mieles.

Išminkykite vientisą tešlą, kurią padalinkite į tris dalis.

Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir padenkite aguonų įdaru. Aguonas galite užpilti karštu pienu.

 

Susukite į ritinį.

Perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 25 minutes. Patikrinkite, ar štrudelis iškepęs.

Likusias dvi tešlas galima ruošti su kitais įdarais, pavyzdžiui, su varške, riešutais, kakava, ir t.t.

Skanaus!

Įdomūs video