Mano mama turi puikų štrudelio receptą, kuris mūsų šeimoje iš karto sulaukė pripažinimo. Tešlos nereikia kildinti, todėl gamybos procesas yra greitesnis ir paprastesnis. Mums labiausiai patinka štrudelis su aguonų įdaru. Žinoma, galite rinktis ir kitų skonių įdarus – pavyzdžiui, riešutų, varškės, kakavos ar obuolių. Aguonų įdarą taip pat galima pagardinti iš tarkuotų obuolių išspaustomis sultimis.

REKLAMA

 Jums reikės:

  • 1 kg pusiau rupių miltų
  • 4 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 300 ml aliejaus
  • 500 ml pieno
  • 1 mielių kubelio
  • 1/2 arb. š. cukraus pudros
  • 100 ml šilto pieno

Įdarui:

  • Aguonų
  • Kakavos, riešutų, varškės (neprivaloma)

Kaip gaminti?

REKLAMA

100 ml šilto pieno sumaišykite su puse arbatinio šaukštelio cukraus pudros, įdėkite mielių kubelį ir leiskite mielėms pakilti.

Antrame dubenyje sumaišykite visus kitus ingredientus, išskyrus įdarą.

Sudėkite mieles.

REKLAMA

Išminkykite vientisą tešlą, kurią padalinkite į tris dalis.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir padenkite aguonų įdaru. Aguonas galite užpilti karštu pienu.

REKLAMA

 

REKLAMA

Susukite į ritinį.

Perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 25 minutes. Patikrinkite, ar štrudelis iškepęs.

REKLAMA

Likusias dvi tešlas galima ruošti su kitais įdarais, pavyzdžiui, su varške, riešutais, kakava, ir t.t.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].