Viename dubenyje paruošite įspūdingus pietus! Tiesiog vadovaukitės šiuo receptu iš „YouTube“ kanalo, ir visi prie stalo bus sužavėti!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Bulvių košei:

  • 5 bulvių
  • 50 g čederio sūrio
  • 3 šaukštų pieno
  • 1 šaukštelio druskos
  • maltų prieskonių, mėtų pagal skonį

Mėsos kukuliams:

REKLAMA
  • 500 g maltos mėsos
  • 2 kiaušinių
  • 150 g kopūstų
  • 3 šaukštų augalinio aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • 1 šaukštelio druskos
  • 3 šaukštų paprastų miltų
  • juodųjų pipirų, kmynų, raudonųjų pipirų, čiobrelių ir petražolių pagal skonį

Padažui:

  • 2 šaukštų pomidorų tyrės
  • 300 ml vandens
  • 50 g čederio sūrio ant viršaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Sudėkite bulves į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite, kol suminkštės.

Kol bulvės verda, kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Sudėkite maltą mėsą ir paruoškite likusius ingredientus.

REKLAMA

Sudėkite išspaustą arba susmulkintą česnaką, tarkuotą svogūną, miltus, druską, juoduosius pipirus, kmynus, raudonąją papriką, čiobrelius ir smulkintas petražoles.

Galiausiai įpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Iš paruoštos mėsos masės suformuokite vidutinio dydžio kukuliukus ir sudėkite juos vieną šalia kito ant riebalais išteptos kepimo skardos.

Kiekvieno kukuliuko viduryje padarykite duobutę ir suformuokite tarsi mėsos lizdelį.

REKLAMA

Kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.

REKLAMA

Kol mėsa kepa, paruoškite bulvių košę.

Sutrinkite virtas bulves, įdėkite 50 g čederio sūrio, įpilkite 3 šaukštus pieno, įberkite druskos, pipirų ir mėtų.

REKLAMA

Gerai išmaišykite ir iš gautos masės suformuokite šiek tiek mažesnius rutuliukus nei mėsos kukuliai.

Tada įdėkite juos į mėsoje esančias duobutes.

REKLAMA

Paruoškite padažą, sumaišydami pomidorų tyrę ir 300 ml verdančio vandens.

REKLAMA

Tuomet užpilkite jį ant paruoštų kukulių ir ant kiekvieno uždėkite po žiupsnelį tarkuoto čederio sūrio.

REKLAMA

Kepkite 220°C temperatūroje apie 30 minučių.

Iškepusį patiekalą patiekite su daržovių salotomis.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].