Dietiniam maistui puikiai tinka skanios trintos sriubos. Paruoštos iš daržovių jos yra mažai kaloringos ir gardžios. Šie receptai gali padėti be alkio numesti svorio.

REKLAMA

Moliūgų sriuba su lęšiais

Sudėtis:

400 g moliūgo be žievės

200 g morkų

100 g lęšių

1 saldžioji paprika

REKLAMA

1 svogūnas

2 skiltelės česnako

aliejus

druska

REKLAMA

žalumynai

moliūgų sėklos

REKLAMA

Gaminimas:

Troškintuve įkaitinkite aliejų. Svogūną, papriką ir morkas susmulkinkite. Pakepkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite supjaustytą moliūgą. Sumažinkite ugnį ir troškinkite daržoves po dangčiu 6 min.

REKLAMA

Sudėkite nuplautus lęšius, 1 valandą pamirkytus šaltame vandenyje. Susmulkinkite česnaką ir taip pat sudėkite į sriubą. Įberkite druskos. Įpilkite verdančio vandens, kad apsemtų ingredientus. Virkite dar 8 minutes, tada sutrinkite trintuvu su antgaliu. Leiskite virti minutę ir supilkite paruoštą sriubą į dubenėlius. Pabarstykite orkaitėje džiovintomis moliūgų sėklomis ir susmulkintais žalumynais.

Žiedinių kopūstų sriuba

Sudėtis:

0,5 kg žiedinių kopūstų

REKLAMA

1 svogūnas

1 morka

REKLAMA

230 ml grietinėlės

95 g sūrio

REKLAMA

1 šaukštas aliejaus

3 žiupsneliai Provanso žolelių

REKLAMA

šviežios petražolės

druska

REKLAMA

Gaminimas:

Atskirkite žiedinių kopūstų galvas. Sudėkite į kiaurasamtį, pakiškite po čiaupu, nuplaukite. Sudėkite į nedidelį puodą. Įberkite druskos. Pavirkite 10 min. Tada dalį sultinio supilkite į kitą indą. Kol kopūstai verda, pakepinkite supjaustytą svogūną ir morkas keptuvėje. Perkelkite į kopūstų puodą. Ir virkite dar tris minutes.

REKLAMA

Trintuvu sutrinkite daržoves iki tyrės. Puodą su sultiniu padėkite ant viryklės, užvirkite ir supilkite grietinėlę. Sumaišykite su daržovių tyre. Sudėkite prieskonius, tarkuotą sūrį, Provanso žoleles, virkite sriubą dar 3–4 minutes. Patiekę į lėkštes pabarstykite pjaustytomis šviežiomis petražolėmis.

Pomidorų sriuba

Sudėtis:

1 l pomidorų sulčių

REKLAMA

7 pomidorai

3 skiltelės česnako

REKLAMA

85 g sūrio

2 šaukštai miltų

REKLAMA

2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

druska ir pipirai

REKLAMA

keli lapeliai baziliko

Gaminimas:

Iš anksto nuplikykite pomidorus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Keptuvę suvilgykite aliejumi. Ant silpnos ugnies pakepinkite miltus, kad jie būtų auksiniai. Supilkite pomidorų sultis, greitai išmaišykite ir troškinkite 2–3 minutes.

REKLAMA

Toliau sudėkite pomidorus, susmulkintą česnaką, virkite 5 minutes viską kartu, porą kartų pamaišydami. Pomidorų masę perpilkite į troškintuvą. Kol užvirs, pagardinkite prieskoniais pagal skonį. SUtrinkite trintuvu.

REKLAMA

Virkite sriubą ant silpnos ugnies dar 5 minutes, tada sudėkite smulkiai sutarkuotą sūrį. Pabarstykite žolelėmis tiesiai į lėkštes, taip pat galite pridėti šaukštą neriebios grietinės, kad subalansuotų skonį, jei pomidorai iš pradžių yra rūgštūs.

REKLAMA

Žirnelių sriuba

Sudėtis:

300 g šviežių arba šaldytų žirnelių

150 g cukinijos

REKLAMA

daržovių sultinys

pora skiltelių česnako

REKLAMA

75 ml grietinėlės

0,25 šaukštelio kario ir juodųjų pipirų

REKLAMA

druska ir bet kokie žalumynai

Gaminimas:

Virtą daržovių sultinį pašildykite troškintuve. Nulupkite daržoves – cukiniją ir svogūną. Sudėkite į sultinį, virkite 6 minutes. Į sriubą sudėkite žirnius, virkite tiek pat laiko. Daržoves sutrinkite trintuvu.

REKLAMA

Tada supilkite grietinėlę, sudėkite karį, pridėkite druskos, žolelių ir pipirų. Išmaišykite, leiskite dar kartą užvirti ir patiekite, pridėdami pjaustytų šviežių bazilikų.

REKLAMA

Pievagrybių sriuba

Sudėtis:

500 g pievagrybių

250 g bulvių

REKLAMA

3 skiltelės česnako

1,5 šaukšto aliejaus

REKLAMA

1 šaukštas miltų

1 šaukštas sviesto

REKLAMA

1 l daržovių sultinio

4 šaukštai grietinėlės

REKLAMA

1 šaukštelis Provanso žolelių

druska

REKLAMA

Gaminimas:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite grybus, perpjautus per pusę. Kai šiek tiek paruduos, sudėkite sviestą, susmulkintą česnaką. Kepkite 1,5 minutės. Supilkite miltus ir, maišydami, kepkite dar 1,5 minutės.

REKLAMA

Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į troškintuvą su grybais padaže. Supilkite karštą sultinį. Suberkite visus prieskonius, kai tik jis užvirs. Virkite ant silpnos ugnies ketvirtį valandos. Sutrinkite trintuvu ir supilkite grietinėlę. Dar kartą sutrinkite ir užvirkite sriubą.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].