Ingredientai

  • grietinėlė (bent 20% riebumo) – 500 ml;
  • citrina – 1 vnt.

Gaminimo eiga

  1. Grietinėlę pakaitiname iki 85 laipsnių ant silpnos ugnies. Tada į šiltą grietinėlę supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
  2. Marlę perlenkite 4–5 kartus ir ja išklokite dubenį. Kreminę masę supilkite į dubenį, suvyniokite į marlę ir pakabinkite, kad išrūgos išbėgtų.
  3. Jei norite minkšto sūrio, tada laikykite 1 valandą, o jei tirštesnės konsistencijos – keletą valandų. Po pirmos valandos galite padėti ant lentelės ir prispausti kažkuo sunkiu.
  4. Sūrį išimame iš marlės ir 10–12 valandų padedame į šaldytuvą. Viskas! Galima mėgautis ir naudoti įvairiuose receptuose.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].