Bandelės su varške, pagal nuostabų receptą. Nuo šiol gaminsite tik taip

Šiandien mes norime pasidalinti su jumis nuostabiu desertu, kurį prisimenate iš vaikystės. Mielinės bandelės su varške yra nostalgiškos visiems. Taigi, įsitikinkite, kad turite visus reikalingus produktus ir gaminkite!

REKLAMA

Bandelės su varške

Tešlai reikės:

  • 450–480 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 7 g sausų mielių
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų aliejaus

Įdarui reikės:

REKLAMA
  • 400 g varškės
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 maišelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų grietinės (nebūtina)

Bandelės

Gaminimas:

REKLAMA

Visų pirma reikia pasigaminti tešlą. Norėdami tai padaryti, nedideliame dubenyje sumaišykite sausas mieles, cukrų, druską ir pusę stiklinės miltų. Tada supilkite visą pieną į sausą mišinį ir gerai išmaišykite.

Uždenkite tešlą ir padėkite į šiltą vietą 20 minučių. Masė bus paruošta, kai šiek tiek pakils ir ant paviršiaus pasirodys burbuliukai.

REKLAMA

Į tešlą įmuškite kiaušinį ir įpilkite augalinio aliejaus, viską gerai išmaišykite. Tada galite suberti likusius miltus.

REKLAMA

Pirmiausia tešlą maišykite šaukštu, tada pradėkite minkyti rankomis. Po 10 minučių tešla turėtų tapti elastinga ir nebelipti prie dubenėlio ir rankų.

Tada paimkite didesnį dubenį, sutepkite jį augaliniu aliejumi iš vidaus. Riebalais išteptomis rankomis suformuokite tešlos rutulį, tada perkelkite į paruoštą dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltoje vietoje maždaug 1 valandai.

REKLAMA

Bandelės

Kol tešla kyla, pradėkite gaminti įdarą. Varškė turi būti smulkiagrūdė. Kad padaryti ją tokia, galite ją sumalti ar pertrinti.

REKLAMA

Po to į varškę įmuškite kiaušinio trynį, įberkite cukraus, vanilinio cukraus ir įdėkite grietinės, viską sumaišykite. Įdarą padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Kai tešla iškils, ją šiek tiek išminkykite ir padalinkite į dvi dalis. Tada suformuokite dešrą iš kiekvienos dalies ir padalinkite peiliu į 6 dalis. Taip gausite 12 tešlos gabalėlių iš visos tešlos.

Tada kiekvieną tešlos gabalėlį suformuokite į rutulį. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir išdėliokite tešlos kamuoliukus. Būtinai išlaikykite atstumą tarp būsimų bandelių.

REKLAMA

Bandelės

Kepimo skardą uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 10-15 minučių šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų antrą kartą.

REKLAMA

Po to paimkite stiklinę, pabarstykite dugną miltais ir išspauskite tešlos kamuoliukuose duobutes. Kiekvienoje duobutėje dėsite įdarą, todėl kuo gilesnė duobutė, tuo geriau.

REKLAMA

Visas bandeles aptepkite kiaušinio tryniu, kad kepant jos įgautų rausvą spalvą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Bandelės keps apie 20–30 minučių.

Norėdami gauti daugiau informacijos, žiūrėkite visą gaminimo procesą žemiau pateiktame vaizdo įraše.

REKLAMA

Tikimės, kad jums patiko šios mielinės bandelės su varške. Būtinai iškepkite šias kvapnias bandeles savo šeimai!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].