Bandelės su aguonomis. Nepaprastai skanus desertas kiekvieno skoniui!

Bandelės su aguonomis daugelio mėgstamas desertas, kuris iš karto sukelia vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir priverčia šypsotis. Ir niekur negalima nusipirkti tokių bandelių, kad tešla būtų puri ir minkšta, taip pat gausi įdaro. Todėl mes jums pasakysime, kaip namuose paruošti skanų patiekalą.

REKLAMA

Jei laikysitės recepto, viskas pavyks tobulai.

Jums reikės:

  • Sausos mielės 12 g
  • Cukrus 165 g
  • Pienas 390 ml
  • Sviestas 200 g
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Kvietiniai miltai 450–480 g
  • Aguonos 350 g
  • Vyšnios 350 g
  • Juodasis šokoladas 100 g
  • Grietinėlė 1–3 šaukštai

Bandelės

REKLAMA

Gaminimas:

60 ml šilto pieno sumaišykite su mielėmis ir 15 g cukraus. Viską gerai išmaišykite, indą su mišiniu uždenkite plėvele ir padėkite 15–20 minučių šiltoje vietoje.

Į puodą supilkite 130 ml pieno, įpilkite 120 g sviesto ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Gautą skystį nukelkite nuo ugnies, įmuškite į jį 1 kiaušinį, 80 g cukraus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Pieno mišinį sumaišykite su mielėmis, išsijokite miltus ir minkykite tešlą (jums prireiks apie 5–7 minučių). Sutepkite tešlą saulėgrąžų aliejumi ir padėkite šiltai 1,5 valandos.

REKLAMA

Užkaitinkite 200 ml pieno, supilkite aguonas ir leiskite užvirti. Į aguonas įpilkite vyšnių be kauliukų ir 170 g cukraus, gerai išmaišykite ir sumalkite ingredientus.

Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus, iškočiokite į 4 mm aukščio sluoksnį. Sutepkite jį 50 g išlydyto sviesto, tolygiai paskirstykite aguonų-vyšnių įdarą ant paviršiaus.

Atsargiai suvyniokite ir supjaustykite porcijomis, sudėkite į riebalais išteptą kepimo skardą, uždenkite plėvele ir palikite šiltai 15–20 minučių.

REKLAMA

Bandelės turi kepti 25-30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių.

Norėdami paruošti glaistą, ištirpinkite šokoladą su 30 g sviesto vandens vonelėje, supilkite grietinėlę, viską sumaišykite iki vientisos masės ir apipilkite gatavas bandeles.

REKLAMA

Bandelės

Mielinės bandelės. Minkštas skanėstas, kuris primins vaikystę

Mielinės bandelės. Minkštas skanėstas, kuris primins vaikystę

REKLAMA

Mielinės bandelės– vaikystę primenantis desertas, kurį kepdavo daugelio močiutės. Grįšite atgal į vaikystę vos užuodus nepakartojamą bandelių aromatą.

Šis receptas atrodo sudėtingas, tačiau jį paruošti iš pirmo karto pavyks net pradedantiesiems.

REKLAMA

Mielinės bandelės

Jums reikės:

250 g miltų

REKLAMA

miltai

100 ml pieno

REKLAMA

pienas

3 kiaušiniai

REKLAMA

kiaušiniai

20 g šviežių mielių

REKLAMA

mielės

50 g sviesto

REKLAMA

sviestas

50 g cukraus

REKLAMA

cukrus

0,5 šaukštelio druskos

REKLAMA

3 šaukštai pasirinktos uogienės

REKLAMA

uogienė

1–2 šaukšteliai cukraus pudros

REKLAMA

cukraus pudra

pusės citrinos žievelės

REKLAMA

Gaminimas:

Pieną pašildykite ir supilkite į nedidelį dubenį, suberkite mieles ir šaukštą cukraus. Išmaišykite ir palikite pusvalandžiui, kad mielės pradėtų veikti.

REKLAMA

mielės

Miltus suberkite į gilų dubenį, įberkite druskos. Atskirame inde maišykite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, kol masė taps baltesnė. Nuplaukite citriną, sutarkuokite pusės citrinos žievelę.

REKLAMA

Kai mielės bus paruoštos, supilkite jas į miltų vidurį, supilkite išplaktus trynius ir suberkite pusės citrinos žieveles. Išmaišykite ir supilkite išlydytą sviestą.

REKLAMA

Minkykite tešlą. Atkreipkite dėmesį, kad šią tešlą reikia gerai minkyti 10 minučių. Sutepkite dubenį augaliniu aliejumi, įdėkite į jį tešlą, uždenkite maistine plėvele ir valandą palikite pastovėti šiltoje vietoje.

REKLAMA

Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Gautą tešlą padalinkite į 12 maždaug 42-50 gramų dalių. Tešla yra lipni, todėl geriau dirbti su ja ant riebalais ištepto stalo, sutepti rankas aliejumi.

REKLAMA

Slyvų pyragas

Iš tešlos formuokite rutuliukus, tada suplokite, įdėkite įdaro ir vėl suformavę rutulį padėkite į kepimo indą. Galite naudoti bet kokį indą, nebijokite, kad mielinės bandelės liesis viena su kita.

REKLAMA

Uždenkite jas maistine plėvele ir palikite dar valandai.

Mielinės bandelės

REKLAMA

Sutepkite bandeles su išplaktais baltymais ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-25 minutes. Apibarstykite paruoštas bandeles cukraus pudra.

Štai, mielinės bandelės jau paruoštos. Patiekite jas šiltas ar atvėsusias!

Mielinės bandelės

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].