Į klausimą: „Ar jums patinka vyniotinis su aguonomis?” 9 iš 10 mielai jums atsakys: „Taip!” Na, žinoma, juk jis toks skanus. Ir jei mes kalbame apie rūpestingų rankų ir meilios širdies paruoštus skanėstus, laimės hormono dopamino srautas bus nesulaikomas.
Aguonų vyniotiniui reikia 500 g mėgstamos tešlos, geriausia mielinės.
Jums reikės:
- Aguonų 200 g
- Cukraus 200 g
- Vandens 0,5 l
- Druskos 1 šaukštelio
- Kiaušinio 1 vnt.
- Pieno 1 valgomojo šaukšto
Gaminimas:
Paruoškite aguonų įdarą. Užvirkite vandenį, įpilkite nuplautų aguonų, virkite 30 minučių. Nupilkite vandenį per smulkų sietą ir 3 kartus sumalkite per mėsmalę, įpilkite cukraus ir druskos.
Patieskite tešlą ant darbinio paviršiaus, sutepto augaliniu aliejumi. Padalinkite į 2-4 dalis (pagal ritinių skaičių). Kiekvieną dalį iškočiokite į vidutinio storio sluoksnį, ant viršaus lygiu sluoksniu išdėliokite įdarą, švelniai suvyniokite.
Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi, įdėkite ritinius. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno, sumaišykite. Patepkite gaminį paruoštu mišiniu. 25-30 minučių kepkite ritinius orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.