Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

Vyniotinis su aguonomis tiesiai iš močiutės receptų knygos

Į klausimą: „Ar jums patinka vyniotinis su aguonomis?” 9 iš 10 mielai jums atsakys: „Taip!” Na, žinoma, juk jis toks skanus. Ir jei mes kalbame apie rūpestingų rankų ir meilios širdies paruoštus skanėstus, laimės hormono dopamino srautas bus nesulaikomas.

Aguonų vyniotiniui reikia 500 g mėgstamos tešlos, geriausia mielinės.

Jums reikės:

  • Aguonų 200 g
  • Cukraus 200 g
  • Vandens 0,5 l
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Pieno 1 valgomojo šaukšto

Gaminimas:

Paruoškite aguonų įdarą. Užvirkite vandenį, įpilkite nuplautų aguonų, virkite 30 minučių. Nupilkite vandenį per smulkų sietą ir 3 kartus sumalkite per mėsmalę, įpilkite cukraus ir druskos.

Patieskite tešlą ant darbinio paviršiaus, sutepto augaliniu aliejumi. Padalinkite į 2-4 dalis (pagal ritinių skaičių). Kiekvieną dalį iškočiokite į vidutinio storio sluoksnį, ant viršaus lygiu sluoksniu išdėliokite įdarą, švelniai suvyniokite.

Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi, įdėkite ritinius. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno, sumaišykite. Patepkite gaminį paruoštu mišiniu. 25-30 minučių kepkite ritinius orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.

Vyniotinis

Į aguonas įmaišius razinų ar smulkintų graikinių riešutų, skonis tik pagerės. Be to, įdarą galima paskaninti vanile ar konjaku (žinoma, jei neketinate vaikų vaišinti kepiniais). Mėgaukitės arbata ir šiuo gardžiu kepiniu!

Įdomūs video