Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Cukriniai liežuvėliai: skanus ir greitai paruošiamas desertas

Šie sausainiai – vienas ryškiausių mano nerūpestingos vaikystės prisiminimų.  Jie tiesiog tirpo burnoje ir suteikė tikrą palaimą. Mano vaikystės metais šie sausainiai buvo labai populiarūs, todėl mes su sese šiais sausainiais mėgavomės kone kasdien.

Šiandien noriu su jumis pasidalinti šių sausainių receptu: jų tešla yra labai lengvai paruošiama ir tinka įvairiems desertams (net ir Napoleono tortui). Svarbus dalykas: kepimo metu aliejus turi būti šaltas. Recepto pabaigoje taip pat sužinosite, kaip juos tinkamai patiekti.

Jums reikės:

  • 200 ml vandens
  • 2,5 g druskos
  • 600 g kvietinių miltų
  • 330 g sviesto
  • 50 g cukraus

Kaip gaminti?

Sumaišykite vandenį, druską ir 350 g miltų.

Užminkykite elastingą minkštą tešlą ir plonai iškočiokite. Sutarkuokite sviestą ir sumaišykite su 250 g miltų.

Tešlą pabarstykite sviesto trupiniais, juos gerai įspausdami. Sulenkite per pusę. Dar kartą pabarstykite trupiniais ir vėl perlenkite per pusę. Įdėkite į šaldytuvą dviem valandoms.

Paruoštą tešlą sulenkite į keturias dalis ir vėl padėkite į šaldytuvą dviem valandoms. Aptepimui ištirpinkite 30 g sviesto. Iškočiokite tešlą 5 mm storio sluoksniu, supjaustykite, pabarstykite cukrumi ir gausiai aptepkite sviestu.

Sausainius kepkite 25–30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atminkite, kad šie sausainiai labai trupa, todėl juos geriausia patiekti lėkštutėse.

Įdomūs video