Šie sausainiai – vienas ryškiausių mano nerūpestingos vaikystės prisiminimų.  Jie tiesiog tirpo burnoje ir suteikė tikrą palaimą. Mano vaikystės metais šie sausainiai buvo labai populiarūs, todėl mes su sese šiais sausainiais mėgavomės kone kasdien.

REKLAMA

Šiandien noriu su jumis pasidalinti šių sausainių receptu: jų tešla yra labai lengvai paruošiama ir tinka įvairiems desertams (net ir Napoleono tortui). Svarbus dalykas: kepimo metu aliejus turi būti šaltas. Recepto pabaigoje taip pat sužinosite, kaip juos tinkamai patiekti.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 ml vandens
  • 2,5 g druskos
  • 600 g kvietinių miltų
  • 330 g sviesto
  • 50 g cukraus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Sumaišykite vandenį, druską ir 350 g miltų.

REKLAMA

Užminkykite elastingą minkštą tešlą ir plonai iškočiokite. Sutarkuokite sviestą ir sumaišykite su 250 g miltų.

Tešlą pabarstykite sviesto trupiniais, juos gerai įspausdami. Sulenkite per pusę. Dar kartą pabarstykite trupiniais ir vėl perlenkite per pusę. Įdėkite į šaldytuvą dviem valandoms.

REKLAMA

Paruoštą tešlą sulenkite į keturias dalis ir vėl padėkite į šaldytuvą dviem valandoms. Aptepimui ištirpinkite 30 g sviesto. Iškočiokite tešlą 5 mm storio sluoksniu, supjaustykite, pabarstykite cukrumi ir gausiai aptepkite sviestu.

REKLAMA

Sausainius kepkite 25–30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Atminkite, kad šie sausainiai labai trupa, todėl juos geriausia patiekti lėkštutėse.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].