Norint paruošti gardų cukinijų pyragą, reikia šiek tiek pasistengti. Pirmiausia su tešla, o vėliau tinkamai apskrudinti cukinijas. Deja, bet gaminant cukinijas, jų vitaminai žūsta ir cukinijos praranda savo maistinę vertę. O galutiniame rezultate susidaro kalorijų bomba. O jei gautą pyragą dar patepsite ir riebiu majonezu…

REKLAMA

Specialiai tiems, kurie nori kaip galima geriau išnaudoti vasaros daržoves, parengėme sveiko ir skanaus cukinijų pyrago receptą! Jokio kepimo ir riebaus padažo. Jokių kiaušinių, miltų, sodos, nė lašo riebalų – tik vitaminai! Suvalgius (net ir didžiulį kiekį), tai neturės jokios įtakos jūsų liemens apimčiai.

REKLAMA

Cukinijų pyragas

Užkandžių pyragui rinkitės sultingas ir jaunas cukinijas, kuriose dar nesusiformavo sėklos. Tarp sluoksnių galite sudėti bet kokių žalumynų, pomidorų, keptų paprikų ar baklažanų.

REKLAMA

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • 3 jaunos cukinijos
  • 200 g grietinės arba jogurto
  • 200 g sūrio arba minkšto sūrio
  • Ryšulėlis rukolų arba kitų žalumynų
  • Krapų ryšulėlis
  • 1 česnako skiltelė
  • Prieskoniai ir druska pagal skonį

REKLAMA

GAMINIMO EIGA:

Cukinijas kruopščiai nuplaukite ir, jei reikia, nulupkite. Supjaustykite 0,5-1 cm storio griežinėliais. Sudėkite į dubenį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir palikite 10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Sudėkite cukinijas ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba grotelių. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje, kol suminkštės. Kai cukinijos suminkštės ir lengvai paruduos, jos bus paruoštos valgyti.

REKLAMA

Kol cukinijos kepa, paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su smulkintomis žolelėmis, česnaku, druska ir prieskoniais.

REKLAMA

Kai cukinijos atvės, imkitės pyrago gaminimo.

Sudėkite cukinijas į didelę lėkštę. Apšlakstykite padažu ir pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu. Pakartokite tokį pat sluoksniavimą su likusiomis cukinijomis. Apšlakstykite pyrago viršų likusiu padažu ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.

REKLAMA

Pyragą galima valgyti iš karto, bet geriau kelias valandas palaikyti šaldytuve, kad skoniai susimaišytų. Mėgaukitės maloniu skoniu!

REKLAMA

Daugiau informacijos apie cukinijų pyrago gamybą rasite šiame vaizdo įraše:

REKLAMA

Gražus ir labai sotus cukinijų pyragas papuoš bet kurį stalą. Neįprastas skonis ir patraukli išvaizda sužavės net tuos, kurie nelabai mėgsta cukinijų.

REKLAMA

Vasarą neįmanoma apsieiti be daržovių. Sezono metu jos tiesiog gelbsti visas šventines vakarienes.

Būtinai išsisaugokite šį cukinijų pyrago receptą ir pasidalinkite juo su draugais „Facebook“ paskyroje.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].