Jei turite bananų, būtinai pasigaminkite šių naminių blynų. Juos galima patiekti ant šventinio stalo bet kokia proga, nesvarbu, ar tai būtų gimtadienis, jubiliejus, ar kita svarbi šventė. Be to, sunku rasti žmogų, kuriam šie blyneliai nepatiktų.

REKLAMA

Paruošti bananinius blynus su pienu labai lengva ir paprasta! Juos galite papuošti kuo tik norite. Galite paskaninti medumi, taip pat naudoti bet kokias saldžias uogas (šviežias arba šaldytas). Pavyzdžiui, puikiai tinka juodieji serbentai, avietės, vyšnios arba braškės.

REKLAMA

Kaip geriausia patiekti bananinius blynelius?

Korėta tešla galiausiai būna gana tiršta, bet viduje išlieka minkšta. Kad blynų skonis būtų kuo harmoningesnis, sudėkite juos į krūvą, kiekvieną sluoksnį pertepdami mėgstamu kremu arba šokoladu, ir palikite pastovėti. Reikės bent pusvalandžio jiems įmirkti.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Bananai 4 vnt.
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Mielės 10 g
  • Cukrus 80 g
  • Pienas 300 ml
  • Vanduo 300 ml
  • Kvietiniai miltai 420 g
  • Šokolado pasta 200 g
  • Graikiniai riešutai pagal skonį

Paruošimo būdas:

REKLAMA

Nulupkite bananus ir supjaustykite juos apskritimais. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Sutrinkite trintuvu.

REKLAMA

Tada suberkite sausas mieles ir cukrų į vientisą geltoną masę. Supilkite pieną ir šiltą vandenį. Išmaišykite elektriniu plakikliu. Į gautą mišinį įsijokite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Susidarys tiršta tešla, panaši į skystą grietinę.

REKLAMA

Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite 20 minučių tamsioje, šiltoje vietoje.

Tuomet išmaišykite kylančią tešlą ir įkaitinkite riebalais pateptą keptuvę.

REKLAMA

Naudodami samtelį, paskleiskite tešlą per visą keptuvės formą. Kai tik ant blyno pasirodys burbuliukai, dar nekeptą pusę patepkite trupučiu aliejaus. Apverskite blyną ir apkepkite kitą pusę.

REKLAMA

Ištirpinkite šokoladą ir juo aptepkite kiekvieną blyną. Tada iškeptus blynus sudėkite vieną ant kito į lygią krūvą. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite riešutais.

Turėtumėte gautis nedidelis, labai minkštas ir sotus blynų tortukas. Riešutai ir šokoladas suteiks ypatingą skonį. Taip blynai kepami daugelyje Rytų šalių. Nuoširdžiai rekomenduojame išbandyti!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].