Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Blyneliai be miltų ir cukraus: sveikuoliški blynai, kuriuos galite kepti kasdien!

Paruoškite nepakartojamus sveikuoliškus blynus namuose, o juos valgant nereikės jaudintis dėl svorio.

Receptas neįtikėtinai paprastas, vos iš kelių ingredientų, tačiau rezultatas tikrai jus nustebins! Greitas sveikų blynų receptas iš „YouTube“ kanalo.

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 2 bananų
  • 70 g tarkuoto kokoso
  • Medaus

Gaminimo eiga:

Į dubenį įmuškite kiaušinius.

Kiaušinius dubenyje išplakite mikseriu.

Nupjaukite bananų galus ir nulupkite juos.

Lėkštėje juos sutrinkite šakute į košę.

Sudėkite bananus į kiaušinių masę ir sutrinkite šakute.

Maišydami suberkite kokosus.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą.

Naudodami šaukštą dėkite tešlą į keptuvę ir formuokite blynus.

Šią tešlą taip pat galite naudoti lietiniams kepti.

Patiekite blynus su medumi.

Antrasis receptas: blynai su varške

Dviem porcijoms reikės:

  • 250 g minkštos varškės
  • 3 kiaušinių
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • Žiupsnelio sodos
  • 2 šaukštų smulkiai sumaltų avižinių dribsnių (galite naudoti ir speltos arba paprastus miltus, bet tai jau nebebus blynai be miltų :-))
  • 1/2 cinamono lazdelės
  • Sviesto arba kokosų aliejaus kepimui (jei turite geros kokybės keptuvę, pvz., akmens masės, riebalų visai nereikia)

Gaminimo eiga:

Sumaišykite varškę su kiaušiniais ir medumi.

Atskirai sumaišykite miltus, sodą, cinamoną ir suberkite į varškės masę.

Palikite tešlą šiek tiek pastovėti ir kepkite blynus keptuvėje svieste arba su šiek tiek aliejaus (maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės).

Į keptuvėje esančią tešlą taip pat galite įberti keletą mėlynių ar kitų smulkių vaisių.

Mėgaukitės!

Įdomūs video