Tasty fritters in white plate on a rustic wooden table

Kiekviena šeimininkė žino tikrai gerų receptų, tačiau kartais patiekalų ruošimui pristinga tam tikrų ingredientų. Jei norite išsikepti blynų, tačiau neturite kiaušinių, galite išbandyti  šį paprastą receptą.

REKLAMA

Jei namuose gaminote varškės sūrį ir liko išrūgų, neskubėkite jų išpilti, nes išrūgas galėsite panaudoti blynelių kepimui.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 220 ml išrūgų
  • 260 g kvietinių miltų
  • 3 valg. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. kepimo sodos
  • druskos (pagal skonį)
  • augalinio aliejaus (kepimui)

Kaip gaminti?

Pašildykite išrūgas ir suberkite cukrų.

REKLAMA

Įberkite žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Persijokite miltus ir įmaišykite į tešlą. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kad susidarytų vienalytė masė.

Įberkite sodos ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.

REKLAMA

Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir pakaitinkite. Įpilkite tešlos. Kepkite, kol susidarys auksinė plutelė. Apverskite.

REKLAMA

Iškeptus blynelius dėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę. Tai padės pašalinti riebalų perteklių.

Patiekite su grietine arba uogiene.

REKLAMA

Šie purūs blyneliai tikrai patiks visiems jūsų šeimos nariams, todėl išsisaugokite šį receptą.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].