Aguonų pyragas yra neįtikėtinai skanus desertas, kuris nustebins net išrankiausius svečius. 

REKLAMA

Ingredientai:

Sviestas – 50 gramų;

REKLAMA

Cukrus – 75 gramai;

REKLAMA

Kiaušiniai – 2 vienetai;

REKLAMA

Aguonos – 80 gramų;

REKLAMA

Miltai apibarstymui;

REKLAMA

Aliejus.

REKLAMA

Glazūrai:

Cukraus pudra – 100 gramų;

REKLAMA

Verdančio vandens 2 valgomieji šaukštai;

REKLAMA

Citrinos sulčių 1 valgomasis šaukštas.

REKLAMA

Gaminimas:

Sumaišykite 50 gramų suminkštinto sviesto ir 50 gramų cukraus. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius pilkite į sviesto ir cukraus mišinį. Viską plakite mikseriu, kol sutirštės.

REKLAMA

Tuomet į mišinį supilkite aguonų sėklas ir gerai išmaišykite. Išplakite kiaušinio baltymus iki putų, tada įpilkite 25 gramus cukraus ir vėl išplakite. Įmaišykite išplaktus baltymus į mišinį ir išmaišykite. Kepimo formą sutepkite aliejumi ir apibarstykite miltais. Supilkite mišinį į formelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30 minučių.

REKLAMA

Pyrago glazūrai sumaišykite 100 gramų cukraus pudros su 2 valgomaisiais šaukštais verdančio vandens ir šaukštu citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite. Iškepusį pyragą aptepkite glazūrą ir patiekite.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].