Pastaraisiais dešimtmečiais kavinių ir konditerijos parduotuvių lentynose vis dažniau pasirodo spurgos. Gražios apvalios formos ir ryškios glazūros tiesiog traukte traukia pirkėjų dėmesį. Žinoma, šeimininkės šį skanėstą taip pat pradėjo kepti ir namuose. Tame nėra nieko sudėtingo! Aš dažniausiai gaminu manų kruopų spurgas, kurios puikiai dera prie arbatos.

REKLAMA

Nors šis desertas atsirado palyginti neseniai, nustebinsiu pasakydama, kad spurgų receptas buvo aprašytas sovietinėje 1939 metų kulinarinėje knygoje! Žinoma, spurgos buvo vadinamos įvairiausiais pavadinimais, tačiau tai nieko nekeičia: turbūt sutiksite, kad šis kepinys yra tiesiog pasakiškai skanus.

Kaip kepti auksines manų kruopų spurgas keptuvėje?

REKLAMA

Spurgų, kurios kepamos keptuvėje tešla dažniausiai ruošiama su pienu arba kefyru. Vis dėlto, kartais paaiškėja, kad šaldytuve nėra šių produktų. Ar dėl to reikia atsisakyti šių skanėstų? Tikrai nebūtinai. Pasidalinsiu su jumis paprastu ir nebrangiu spurgų receptu: šį skanėstą galima paruošti vos per pusvalandį!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 ml vandens
  • 2 valg. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. mielių
  • 100 g manų kruopų
  • 200 g kvietinių miltų
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • Cukraus pudros

Kaip gaminti?

Šiltą vandenį sumaišykite su mielėmis, 20 ml saulėgrąžų aliejaus, manų kruopomis, druska ir cukrumi. Išmaišykite produktus iki vientisos masės.

REKLAMA

Išsijokite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite plėvele ir palikite šiek tiek pakilti. Pakilusią tešlą padalinkite į 8 rutuliukus, iš kiekvieno suformuokite spurgas.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir ant vidutinės ugnies apkepkite spurgas iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Paruoštas spurgas pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

REKLAMA

Jei turite laiko ir noro, mielines spurgas galite papuošti šokoladu ar ir konditeriniais pabarstukais. Taip skanėstas taps ryškesnis, mielesnis ir skanesnis. Tokį desertą nėra gėda patiekti net ant šventinio stalo! Vis dėlto, receptas toks paprastas, kad šį skanėstą drąsiai galite vadinti kasdieniu desertu. Ar bandėte ruošti tokias spurgas?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.