Žiemą atidarau stiklainį šio skanaus padažo ir juo pagardinu mėsos patiekalus.
Vienas didžiausių šio padažo privalumų yra tai, kad jį galima laikyti kambario temperatūroje. Aš dažniausiai dedu stiklainius į virtuvės spintelę, ir tuomet visada turiu padažo po ranka.
Paruošti šį pomidorų padažą yra labai paprasta – tuo įsitikinsite patys.
Jums reikės:
- 1,6 kg pomidorų
- 500 g saldžiosios paprikos
- 1 aitriosios paprikos
- 70 g česnako
- 45 g petražolių
- 1 valg. š. druskos
- 1 valg. š. granuliuoto cukraus
- 1 valg. š. džiovintų žolelių prieskonių
- 60 ml saulėgrąžų aliejaus
Kaip gaminti?
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais.
Nuimkite kotelius ir sutrinkite pomidorus mėsmale arba trintuvu.
Gautą pastą supilkite į didelį puodą.
Pastatykite puodą ant viryklės.
Padažą kaitinkite iki virimo temperatūros.
Uždenkite dangčiu ir 30 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite.
Supilkite aliejų, išmaišykite ir leiskite virti dar 30 minučių.
Nulupkite saldžiąją papriką, išimkite sėklas ir supjaustykite ketvirčiais.
Susmulkinkite trintuve.
Supjaustykite aitriąją papriką. Į padažą dėsime ir sėklas.
Patarimas: aitriosios paprikos kiekį galite keisti. Tai priklausys nuo to, kokio aštrumo padažo norėsite.
Sudėkite į puodą su pomidorais.
Išmaišykite ir užvirinkite padažą.
Nukelkite dangtį ir virkite dar 20 minučių.
Galiausiai įberkite druskos ir cukraus. Išmaišykite ir paragaukite.
Suberkite susmulkintą česnaką ir kapotas petražoles.
Įberkite prieskonių ir dar 15 minučių pavirkite.
Gautą padažą supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir leiskite visiškai atvėsti iki kambario temperatūros.
Laikykite tamsioje vietoje: padažas gerai išsilaiko net kambario temperatūroje.
Skanaus!