Dabar yra pats pomidorų sezono įkarštis, todėl tikrai verta išbandyti naujus receptus.

REKLAMA

Pavyzdžiui, paruoškite iš jų įvairių patiekalų, arba pasirūpinkite konservuotų pomidorų atsargomis žiemai. Mes pasidalinsime receptais, kuriuos tikrai verta išbandyti!

Šaltas česnako-pomidorų mišinys

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1,5 kg pomidorų
  • 300 g česnako
  • 50 g druskos

Kaip gaminti?

Pomidorus ir česnaką susmulkinkite trintuvu.

REKLAMA

Įberkite druskos ir išmaišykite.

Supilstykite į stiklainius, uždarykite sausais dangteliais ir padėkite į tamsią, vėsesnę patalpą.

REKLAMA

Česnakas ir druska yra geri konservantai.

Šio mišinio skonis yra labai ryškus. Tokį česnako ir druskos kiekį galite naudoti ir 2 kg pomidorų.

REKLAMA

Stiklainiuose pomidorų mišinys dar labiau sutirštėja.

Tobulos salotos su svogūnais

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 15 didesnių pomidorų
  • 15 svogūnų
  • 2-3 česnako galvučių

Marinatui (1 litrui vandens):

  • 2 šaukštų acto
  • 2 šaukštų cukranendrių cukraus
  • 2 šaukštų druskos
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 2-3 lauro lapų
  • 1-2 gvazdikėlių
  • 6-7 juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite apskritimais, supjaustykite svogūną ir česnaką.

Stiklainiuose sluoksniuokite daržoves: dėkite sluoksnį pomidorų, keletą gabalėlių česnako ir sluoksnį svogūnų.

REKLAMA

Taip tęsiame tol, kol stiklainius užpildome maždaug 1 cm atstumu nuo viršaus.

Į puodą supilkite vandenį ir pastatykite ant ugnies.

REKLAMA

Kai vanduo užvirs, suberkite kitus ingredientus, o kai cukrus ištirps, dar karštu skysčiu užpilkite daržoves taip, kad skystis jas apsemtų.

Stiklainius uždarykite dangteliais ir sterilizuokite 10 minučių, – tiek, kad dangteliai užsifiksuotų.

REKLAMA

Išimkite iš vandens, apverskite aukštyn kojomis ir leiskite visiškai atvėsti.

Kitą dieną jau galite ragauti.

REKLAMA

Konservuoti pomidorai tinginiams

REKLAMA

Jums reikės:

  • Pomidorų
  • Jūros arba paprastos druskos

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pomidorus nuplauname ir supjaustome klasikiniu būdu (galite nupjauti kotelius, bet jei nenorite, galite palikti).

Sudėkite į švarius konservavimo stiklainius.

REKLAMA

Į stiklainius supilkite sultis, kurias išskyrė pomidorai, kai juos pjaustėte.

Į kiekvieną stiklainį įdėkite po arbatinį šaukštelį druskos ir uždarykite.

REKLAMA

Sterilizuojame puode su vandeniu arba tiesiog garuose. 15 minučių sterilizacijos visiškai pakanka.

Laikykite sandėliuke.

REKLAMA

Pomidorų-cukinijų mišinys stiklainiuose

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 kg cukinijų / moliūgų
  • 500 g morkų
  • 500 g paprikos
  • 5 česnako skiltelių
  • 1,5 kg pomidorų
  • 2,5 arbatinio šaukštelio aitriųjų raudonųjų pipirų
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštų druskos
  • 200 ml aliejaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pomidorus sumalame mėsmale (galima nulupti, bet nebūtina).

Lygiai taip pat susmulkinsime cukinijas, pipirus, česnaką ir morkas.

REKLAMA

Viską suberkite į puodą. Sudėkite visus kitus ingredientus (išskyrus atriąsias paprikas) ir pastatykite ant ugnies.

Virkite daržovių mišinį maždaug 40 minučių, retkarčiais pamaišykite.

REKLAMA

Įberkite aitriųjų raudonųjų pipirų ir virkite dar 10 minučių.

Karštą mišinį sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangtelius.

REKLAMA

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite atvėsti.

Pomidorai su slyvomis

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1-2 kg pomidorų
  • 1 kg slyvų

Marinatui (ingredientai 1 litrui vandens):

  • ½ šaukšto druskos
  • 100 g cukraus
  • 50 ml obuolių sidro acto

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į sterilizuotus stiklainius sudėkite švarias slyvas (nesmulkintas) ir pomidorus.

Į stiklainius supilkite verdantį vandenį ir palikite 20 minučių pastovėti.

REKLAMA

Išpilkite vandenį į puodą, vėl užvirinkite, užpilkite ant pomidorų ir slyvų, palikite dar 20 minučių pastovėti.

Trečią kartą nupilkite vandenį į puodą, suberkite marinatui skirtus ingredientus ir užvirinkite.

REKLAMA

Paskutinį kartą supilkite skystį į stiklainius ir uždarykite. Apvyniokite antklode ir leiskite visiškai atvėsti.

Laikykite vėsioje vietoje.

REKLAMA

Pomidorų mišinys guliašui

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kg pomidorų
  • 300 g česnako
  • 50 g druskos

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nulupkite česnakus. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais.

Abu ingredientus sumalkite mėsmale, sumaišykite su druska  ir supilkite į sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Paruoštą mišinį laikykite vėsesnėje namų vietoje (aš laikau sandėliuke).

Nereikia jaudintis, kad mišinys suges, nes česnakai ir druska yra puikūs konservantai. Paruoštas mišinys išsilaiko maždaug 12 mėnesių. Kartais šį mišinį laikau dar ilgesnį laiką, ir jis vis tiek išlieka puikaus skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].