Nors audinių minkštiklis maloniai kvepia, jis ne visada suminkština rankšluosčius taip, kaip norėtumėte. Laikui bėgant, rankšluosčiai pasidaro kieti, šiurkštūs ir nemalonu juos liesti. Turime puikų patarimą, kad jūsų rankšluosčiai vėl būtų minkšti kaip pūkas!
Naudojantis šiais mūsų portalo patarimais, jūsų rankšluosčiai visada bus kaip nauji! Net ir senesni rankšluosčiai bus purūs ir minkšti. Tiesiog naudokite šį ingredientą iš virtuvės.
Kodėl rankšluosčiai praranda švelnumą?
Kodėl naujai įsigyti rankšluosčiai yra tokie minkšti ir purūs, o kai juos išskalbiame, jie tampa standūs ir šiurkštūs? Tarsi to būtų negana, po dar vėlesnių skalbimų jų būklė tik dar labiau pablogėja. Sužinokite metodą, kuris padės juos ilgai išlaikyti purius ir sugrąžins minkštumą po skalbimo. Į skalbimo skystį pridėjus šios priemonės, audiniai nustoja būti statiški ir suminkštėja. Šią savybę turi paprastas actas! Kad iš skalbimo mašinos ištraukti rankšluosčiai išliktų minkšti ir purūs, skalavimo metu į vandenį įpilkite puodelį acto.
Svarbu, kad jo neįpiltumėte skalbimo pradžioje. Skalbimo milteliai arba gelis sumažins acto minkštinamąjį poveikį. Jį reikėtų įpilti paskutiniame skalavimo etape, kai ploviklis jau pašalintas. Todėl geriausia skalbimo mašinoje paleisti skalbimo programą be skalavimo, o tada skalavimą paleisti atskirai. Jei jums sunku nustatyti atskirus skalbimo etapus, rankšluosčius taip pat galite išskalauti vandenyje su actu po pilno skalbimo, o tada išgręžti rankomis arba skalbimo mašinoje.
Kaip skalbti rankšluosčius, kad jie ilgai išliktų kaip nauji?
Rankšluosčiai gali būti pagaminti iš įvairių audinių. Jie taip pat gali būti nudažyti įvairiais būdais. Todėl prieš skalbiant svarbu perskaityti gamintojo rekomendacijas etiketėje. Ten parašyta visa informacija, kaip prižiūrėti audinį, kad jis ilgai išliktų kokybiškas.
Toliau pateikiamos standartinės rankšluosčių skalbimo taisyklės:
- Rankšluosčius visada skalbkite atskirai.
- Neskalbkite jų su drabužiais, virtuviniais rankšluosčiais ar patalyne.
- Spalvotus rankšluosčius skalbkite 40°C temperatūroje.
- Baltus ir šviesius rankšluosčius skalbkite 60°C temperatūroje.
- Pasirinkite medvilninių arba švelnių audinių skalbimo programas.
- Nenaudokite audinių minkštiklių ir baliklių, nes dėl jų rankšluosčiai paradoksaliai tampa mažiau skvarbūs vandeniui, standesni ir šiurkštesni.
Ponios Ievos patarimas: geriausias dalykas minkštiems ir kvapniems rankšluosčiams
Ji skalbimo mašinoje vietoj skalbinių minkštiklio naudoja actą. Parprasta priemonė, kuri turi daug privalumų ir yra neproporcingai pigesnė už parduotuvėje pirktus produktus. Jos privalumai:
- Veiksmingas kalkių šveitiklis (apsaugo būgną ir kaitinimo elementą),
- Dezinfekuoja skalbinius ir skalbimo mašiną,
- Apsauga nuo pelėsio – net guminėse tarpinėse, kur jo nematome,
- Geriausias vandens minkštiklis,
- Atgaivina rankšluosčių pluoštą, todėl skalbiniai bus puikiai išskalbti net ir žemesnėje temperatūroje.
Audinių minkštiklis, kalkių valiklis ir stiprus kieto vandens minkštiklis viename!
Jums tereikia drungno vandens, citrinos rūgšties ir kelių lašų mėgstamų aromatinių medžiagų. Man patinka gėlių ar citrusinių vaisių kvapai, todėl naudoju būtent tokius kvapiuosius aliejus. Visas procesas yra labai paprastas! Į litrą drungno vandens įberkite 80-100 g citrinos rūgšties miltelių ir kelis lašus mėgstamo kvapo eterinio aliejaus. Gerai išmaišykite ir naudokite kaip įprastą audinių minkštiklį. Tai pigus ir itin veiksmingas sprendimas kasdieniam skalbimui.
Sėkmės!