Ar žinote, kaip nuo apelsino pašalinti baltą luobelę? Jums visai nereikia tam skirti daug laiko ir išsitepti rankų nei stalviršio.
Citrusinių vaisių baltos plėvelės esančios po žievele kartais gali būti gana karčios. Kartais jas reikia pašalinti. Tai ypač aktualu, jei ruošiate salotas ir norite, kad apelsinai ar mandarinai atrodytų ypač gerai. Tačiau, norėdami pašalinti šias baltas dalis, turite gerokai pasistengti. Ar yra paprastas būdas tai padaryti?
Kaip atsikratyti baltos citrusinių vaisių odelės?
Pirmiausia į mikrobangų krosnelę įdėkite apelsinus, mandarinus arba greipfrutus. Tada nustatykite aukščiausią temperatūrą ir įjunkite prietaisą. Citrusinius vaisius reikia kaitinti tik 30 sekundžių! Praėjus šiam laikui, išimkite vaisius iš mikrobangų krosnelės. Perpjovę juos iš karto pastebėsite, kad plėvelė ir žievelė nuo minkštimo atsiskiria labai lengvai.
Be to, taip kaitinant vaisius mikrobangų krosnelėje, iš jų bus daug lengviau išspausti sultis. Taip pat išspausite daug daugiau sulčių nei spausdami iš šaltų vaisių.
Kaip nustatyti, kurie apelsinai yra be sėklų?
Valgyti apelsiną su sėklomis nėra didžiausias malonumas. Tačiau parduotuvėje apžiūrėję šiuos vaisius galite išsirinkti tuos, kurie neturi sėklų. Atidžiai apžiūrėkite vaisius ir į pirkinių krepšelį dėkite tik tuos, kurių vienoje pusėje yra į bambutę panašus įdubimas. Tokie apelsinai yra saldūs, sultingi ir juose greičiausiai nebus sėklų.
Ko nežinote apie apelsinus
- Apelsinai į Europą atkeliavo iš Kinijos. Juos atvežė portugalų jūreiviai.
- Turkijos Mersino ir Finikės miestuose kasmet rengiamas apelsinų festivalis. Šiuo metu eksponuojamos iš citrusinių vaisių sukurtos skulptūros ir kompozicijos.
- Apelsinmedžiai gali pasiekti iki devynių metrų aukštį. Suaugę tokie medžiai duoda iki tūkstančio vaisių per metus.
- Daugiausia apelsinų užauginama Kinijoje, JAV, Brazilijoje, Meksikoje ir Indijoje.