Paprastas kiaulpienių sirupo receptas. Jį verta naudoti!

Kiaulpienės labai dažnai auga pievose ir vejose. Bet ar žinojote, kad paprastas kiaulpienių sirupas gali būti labai naudingas sveikatai?

REKLAMA

Auksas, pasislėpęs žolėje

Kiaulpienės pas mus gana išplitusios. Intensyviai geltonos spalvos žiedus galima pamatyti pievose, daržuose ir parkuose. Šios gėlės rodo vasaros atėjimą ir puikiai tinka nuostabiam sirupui pasigaminti, kuris teigiamai veikia mūsų organizmą.

REKLAMA

Vaistai iš kiaulpienių

Kiaulpienių sirupas pirmiausia padidina organizmo imunitetą ir palaiko jį kovojant su kitais mikroorganizmais. Sirupas turi antivirusinių ir antibakterinių savybių, taip pat padeda įveikti kvėpavimo takų ligas. Be to, jis gydo šlapimo takų infekcijas, stimuliuoja kepenis ir padidina skrandžio sulčių sekreciją. Taip pat verta paminėti, kad šis sirupas valo organizmą nuo toksinų, mažina cukraus kiekį kraujyje ir atitolina senėjimo procesus, nes stabdo laisvųjų radikalų vystymąsi. Kaip jau supratote, kiaulpienė yra puikus augalas! Norint išnaudoti visas šio augalo savybes, verta pasidaryti sirupą.

kiaulpienių

REKLAMA

Derliaus nuėmimo laikas

Kiaulpienės žydi balandžio pabaigoje ir gegužės pradžioje. Taip pat atsitinka, kad jos vėl žydi rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais (turi būti tinkamos oro sąlygos). Augalo žiedus (jie turi būti gerai užaugę) rinkite sausą ir saulėtą dieną. Svarbu, kad ant jų nebūtų rasos lašų ar lietaus. Negalima rinkti tų žiedų, kurie auga prie kelio arba yra veikiami teršalų.

REKLAMA

Sirupo ingredientai:

  • apie 300–500 kiaulpienių žiedų;
  • 1 kg cukraus;
  • 1 l vandens;
  • 1 citrina.

Kaip pasigaminti sirupą?

Sudėkite žiedus ant laikraščio ir palaukite 30 minučių, kol išlįs vabaliukai. Tada suberkite žiedus į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Į maždaug litro puodą turėtų tilpti 300–500 žiedų. Viską virkite 15 minučių. Galiausiai į puodą sudėkite citrinos griežinėlius. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite per naktį arba 12 valandų pastovėti.

kiaulpienių

REKLAMA

Praėjus šiam laikui, perpilkite mišinį per marlę ir įdėkite cukraus. Virkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus (kuo ilgiau virsite, tuo geresnė bus tekstūra). Karštą sirupą nedelsdami supilkite į sterilizuotus stiklainius ir padėkite aukštyn kojomis.

Jei verdant ugnis bus per didelė, cukrus karamelizuosis ir sirupas bus tamsios spalvos.

REKLAMA

Kaip vartoti sirupą?

Rekomenduojama suvartoti 2-3 arbatinius šaukštelius sirupo kasdien. Vaikų dozė turėtų būti sumažinta perpus. Sirupo galima įpilti į arbatą, vandenį ir užsilašinti ant duonos riekelės.

REKLAMA

kiaulpienių

Ar jūs kada nors gaminote kiaulpienių sirupą? Siūlome jį išbandyti.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].