Kiekvienai namų šeimininkei pasitaiko susidurti su kulinarinėmis nesėkmėmis. Štai keletas dažniausiai daromų klaidų. Jei jas ištaisysite, jūsų patiekalai visada bus neprilygstami!

REKLAMA

Neplaukite makaronų

REKLAMA

Būna, kad išvirtus makaronus daugelis nuplauna šaltu vandeniu. Tai – šiurkšti klaida. Makaronų paviršiuje yra krakmolo, kuris padeda geriau įsigerti padažui.

REKLAMA

Tinkamai gaminkite pomidorus su daržovėmis

Klaidinga pradėti gaminti daržoves ir pomidorus tuo pačiu metu – tai žymiai prailgins procesą. Pomidoruose yra rūgšties, kuri lėtina maisto gaminimą. Jie turi būti dedami, kai patiekalas yra beveik paruoštas.

REKLAMA

Laiku sūdykite sultinį

REKLAMA

Kad pagamintumėte prisotintą sultinį, druskos įberkite ne ruošimo pradžioje, o pabaigoje. Jei pirmiausia jį pasūdysite, tada, kai vanduo užvirs, jis taps labai sūrus.

REKLAMA

Bulvių košės negalima gaminti trintuvu

Gaminti bulvių košę su trintuvu yra griežtai draudžiama. Tada patiekalas labiau primins klampią, beskonę pastą, o ne košę. Bulvių košę reikia sutrinti su stūmikliu, tada plakti šakute.

REKLAMA

Prieskonius naudokite saikingai

REKLAMA

Gaminant naudojami prieskoniai turėtų pabrėžti patiekalo skonį. neatsisakykite jų visiškai ir nesudėkite į keptuvę visko, ką randate namuose.

REKLAMA

Nedėkite per daug ingredientų ant picos

Svarbu nepadauginti ingredientų, kad pajaustumėte ne tik kiekvieno iš jų skonį, bet ir picos tešlos traškumą. Dėl įdaro gausos tešla gali iškepti netolygiai.

REKLAMA

Virdami tešlos gaminius, įpilkite pakankamai vandens

REKLAMA

Makaronus, virtinius ir koldūnus reikia virti dideliame inde su pakankamai vandens. Skysčio trūkumas gali sugadinti patiekalą – koldūnai, virtiniai, makaronai prilips prie sienelių, apačios, vienas kito. Toks maistas tikrai nesukelia apetito.

REKLAMA

Laiku susmulkinkite svogūną

Nedaugelis žino, kad smulkiai supjaustyti svogūnai pradeda greitai rūgti. Todėl pjaustykite juos prieš pat dėdami į gaminamą patiekalą.

REKLAMA

Tinkamai pjaustykite kepsnius

REKLAMA

Kepsnių mėsa turi būti supjaustyta išilgai raumens, kitaip sultingiausias produktas virimo metu virsta tvirtu „padu“. Taip supjaustyta mėsa kepdama nepraras formos ir išliks sultinga.

REKLAMA

Tinkamai gesinkite sodą

Daug kas yra įpratę gesinti soda actu, tačiau tai iš esmės neteisinga. Gesinimo metu susidaro anglies dioksidas, kuris yra būtinas, kad tešla būtų puri, tačiau jis greitai išnyksta.

REKLAMA

Kad to išvengtumėte, paimkite dvi stiklines ir iki ketvirtadalio pripilkite vandens. Į vieną stiklinę supilkite soda, į kitą – šaukštelį citrinos sulčių. Tada supilkite juos į tešlą.

REKLAMA

Tinkamai kepkite bulves

REKLAMA

Kad iškeptumėte skaniausias bulves,, jas 1-2 valandas reikia užpilti vandeniu, o tada kepti. Vanduo pašalins krakmolą, o bulvės bus tiesiog tobulos.

REKLAMA

Daržoves virkite laiku

Kai kurioms daržovėms nereikia ilgo terminio apdorojimo. Gaminant reikėtų tai atsiminti. Geriau jas keletą minučių blanširuoti verdančiame vandenyje. Tai išsaugos jų skonį ir daugumą naudingų medžiagų.

REKLAMA

Nekepkite morkų ir svogūnų tuo pačiu metu

REKLAMA

Pirmiausia reikia pakepinti svogūnus, kol suminkštės, ir tik tada įdėti morkas. Svogūnai kepa ilgiau, o jei morkos sudegs, tada patiekalas turės atitinkamą skonį.

REKLAMA

Naudokite cukrų pikantiškiems patiekalams

Daug kas veltui vengia cukraus, kai gamina nesaldžius patiekalus. Tik vienas, gaminimo metu pridėtas žiupsnelis cukraus žymiai pagerina patiekalo skonį.

REKLAMA

Venkite šių klaidų ir mėgaukitės nepriekaištingu patiekalų skoniu.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].