Kiekvienai namų šeimininkei pasitaiko susidurti su kulinarinėmis nesėkmėmis. Štai keletas dažniausiai daromų klaidų. Jei jas ištaisysite, jūsų patiekalai visada bus neprilygstami!
Neplaukite makaronų
Būna, kad išvirtus makaronus daugelis nuplauna šaltu vandeniu. Tai – šiurkšti klaida. Makaronų paviršiuje yra krakmolo, kuris padeda geriau įsigerti padažui.
Tinkamai gaminkite pomidorus su daržovėmis
Klaidinga pradėti gaminti daržoves ir pomidorus tuo pačiu metu – tai žymiai prailgins procesą. Pomidoruose yra rūgšties, kuri lėtina maisto gaminimą. Jie turi būti dedami, kai patiekalas yra beveik paruoštas.
Laiku sūdykite sultinį
Kad pagamintumėte prisotintą sultinį, druskos įberkite ne ruošimo pradžioje, o pabaigoje. Jei pirmiausia jį pasūdysite, tada, kai vanduo užvirs, jis taps labai sūrus.
Bulvių košės negalima gaminti trintuvu
Gaminti bulvių košę su trintuvu yra griežtai draudžiama. Tada patiekalas labiau primins klampią, beskonę pastą, o ne košę. Bulvių košę reikia sutrinti su stūmikliu, tada plakti šakute.
Prieskonius naudokite saikingai
Gaminant naudojami prieskoniai turėtų pabrėžti patiekalo skonį. neatsisakykite jų visiškai ir nesudėkite į keptuvę visko, ką randate namuose.
Nedėkite per daug ingredientų ant picos
Svarbu nepadauginti ingredientų, kad pajaustumėte ne tik kiekvieno iš jų skonį, bet ir picos tešlos traškumą. Dėl įdaro gausos tešla gali iškepti netolygiai.
Virdami tešlos gaminius, įpilkite pakankamai vandens
Makaronus, virtinius ir koldūnus reikia virti dideliame inde su pakankamai vandens. Skysčio trūkumas gali sugadinti patiekalą – koldūnai, virtiniai, makaronai prilips prie sienelių, apačios, vienas kito. Toks maistas tikrai nesukelia apetito.
Laiku susmulkinkite svogūną
Nedaugelis žino, kad smulkiai supjaustyti svogūnai pradeda greitai rūgti. Todėl pjaustykite juos prieš pat dėdami į gaminamą patiekalą.
Tinkamai pjaustykite kepsnius
Kepsnių mėsa turi būti supjaustyta išilgai raumens, kitaip sultingiausias produktas virimo metu virsta tvirtu „padu“. Taip supjaustyta mėsa kepdama nepraras formos ir išliks sultinga.
Tinkamai gesinkite sodą
Daug kas yra įpratę gesinti soda actu, tačiau tai iš esmės neteisinga. Gesinimo metu susidaro anglies dioksidas, kuris yra būtinas, kad tešla būtų puri, tačiau jis greitai išnyksta.
Kad to išvengtumėte, paimkite dvi stiklines ir iki ketvirtadalio pripilkite vandens. Į vieną stiklinę supilkite soda, į kitą – šaukštelį citrinos sulčių. Tada supilkite juos į tešlą.
Tinkamai kepkite bulves
Kad iškeptumėte skaniausias bulves,, jas 1-2 valandas reikia užpilti vandeniu, o tada kepti. Vanduo pašalins krakmolą, o bulvės bus tiesiog tobulos.
Daržoves virkite laiku
Kai kurioms daržovėms nereikia ilgo terminio apdorojimo. Gaminant reikėtų tai atsiminti. Geriau jas keletą minučių blanširuoti verdančiame vandenyje. Tai išsaugos jų skonį ir daugumą naudingų medžiagų.
Nekepkite morkų ir svogūnų tuo pačiu metu
Pirmiausia reikia pakepinti svogūnus, kol suminkštės, ir tik tada įdėti morkas. Svogūnai kepa ilgiau, o jei morkos sudegs, tada patiekalas turės atitinkamą skonį.
Naudokite cukrų pikantiškiems patiekalams
Daug kas veltui vengia cukraus, kai gamina nesaldžius patiekalus. Tik vienas, gaminimo metu pridėtas žiupsnelis cukraus žymiai pagerina patiekalo skonį.
Venkite šių klaidų ir mėgaukitės nepriekaištingu patiekalų skoniu.