Močiutės arbata visada būdavo skanesnė? Išsivirkite ją taip pat!

Močiutės arbata visada buvo kažkas ypatingo. Sausainiai, naminė duona ir sviestas. Ir kvapni arbata. Močiutės nebėra, ir visi šie dalykai liko tik prisiminimuose. Beje, ji visada gerdavo arbatą iš stiklinės, o švenčių proga būdavo paruošiami gražiausi puodeliai.

REKLAMA

arbata

Paaiškėjo, kad yra keletas triukų. Jei, žinoma, juos taip galima pavadinti. Tačiau tai visai ne triukai, o patobulinimai.

REKLAMA

MOČIUTĖS ARBATA

Na, pirma, mano močiutė visada virdavo arbatą mažame arbatinuke, o ne taip, kaip dabar, tiesiog plikant puodelyje. Žinoma, niekas negirdėjo apie arbatą pakeliuose ir apie skirtingus skonius. Antra, arbata beveik visada buvo gruziniška ir tik kartais indiška.

REKLAMA

Net kai arbatžolių asortimentas labai išaugo, o gruziniškos arbatos pastebimai atpigo ir iš tikrųjų tapo gana retos, močiutė vis tiek bandė jų rasti. Taigi, ilgai prisiminiau šį skonį. Bet iš tikrųjų paslaptis yra ne arbatžolėse. O tame, kad močiutė ruošdavo ją arbatinuke.

arbata

REKLAMA

Kartą aš stebėjau visą procesą ir pamačiau, kad ji kartu su arbatžolėmis prideda nedidelį žiupsnelį sodos. Ir tokį pat žiupsnelį cukraus. Tada ji pila verdantį vandenį ir 5 minutėms uždengia arbatinuką. Praėjus šiam laikui, močiutė išpilstydavo šiek tiek arbatos į puodelius ir užpildavo karštu vandeniu.

REKLAMA

Močiutės arbata

Sakoma, kad sovietinėse valgyklose į arbatą pridėdavo sodos. Nes tokiu būdu reikėdavo mažiau arbatžolių, tačiau spalva išlikdavo sodri. Ir, žinoma, cukraus. Kas prisimena saldžią arbatą valgyklose?

Trumpai tariant, kai pamačiau parduodamą gruzinišką arbatą, nieko negalvojusi nusipirkau pakelį. Ir visus šiuos veiksmus bandžiau pakartoti. Deja, arbata manęs visiškai nesužavėjo. Pabandžiau įdėti mėtų ir truputį citrinos sulčių. Arbatą gelbėjo tik didelis cukraus kiekis. Tačiau visą laiką išliko jausmas, kad kažką darau ne taip.

REKLAMA

arbata

Beje, močiutė niekada nedėjo cukraus tiesiai į arbatą. Ji visada turėjo gabalinio cukraus ir visada gėrė arbatą su kąsniu jo. Ji sakė, kad jos mama to išmokė. Ji kąsnį cukraus užgerdavo arbata. Išbandžiau ir aš. Panašu, kad tokiu būdu skonis yra geresnis. Aš taip pat pastebėjau, kad jei pridedate daugiau arbatžolių, tada situacija taip pat pagerėja.

REKLAMA

Močiutė imdavo du šaukštus, o aš bandžiau įdėti tris. Šį metodą pabandžiau ir su arbata, atvežta iš Indijos. Ji, žinoma, turi visiškai kitokį skonį ir kvapą. Ir vis dėlto man patiko močiutės būdas. Dabar užplikau arbatą tik arbatinuke, o tada atskiedžiu karštu vandeniu. Kažkodėl man atrodo, kad ji tampa daug skanesnė.

REKLAMA

Čia yra mūsų instrukcijos, kaip paruošti močiutės arbatą:

  1. Į arbatinuką įdėkite du ar tris šaukštus arbatžolių.
  2. Įberkite nedidelį žiupsnelį sodos, po to – žiupsnelį cukraus, užpilkite verdančiu vandeniu.
  3. Po penkių minučių supilkite į stiklines. Įpilkite maždaug trečdalį arbatos, tada atskieskite karštu vandeniu iš virdulio.

Cukrus, citrina, mėtos ir kitos žolelės gali būti pridėti jūsų nuožiūra.

REKLAMA

arbata

Močiutės arbata primena šiltas vasaros dienas, kai ryte susirinkdavome į pavėsinę papusryčiauti ir aptarti dienos planų. Ir kaip puiku tai buvo!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].