Pasirodo, kad bulvių nuovire gausu krakmolo, kalio, vitamino B12 ir elektrolitų. Odai tai tikra dovana. Toks vanduo maitina ir atjaunina odą.

REKLAMA

Po bulvių virimo, išpilkite vandenį ne į kriauklę, bet į stiklinį indą ir uždarykite dangčiu.

REKLAMA

Atminkite, kad bulvių nuovirą yra svarbų naudoti tą pačią dieną. Produktas laikomas šaldytuve keletą dienų  greitai praranda savybes.

Štai kaip naudoti bulvių nuovirą kosmetologijoje ir kasdieniame gyvenime:

REKLAMA

1. Plaukams.

Ar turite sausus ir negyvus plaukus, kurie neturi blizgesio? Išplaukite juos su bulvių nuoviru. Galite purkšti jį ant sausų plaukų.

REKLAMA

Antruoju atveju paskirstykite jį tolygiai per visą plaukų ilgį ir palikite 30 minučių. Tada plaukite plaukus su savo mėgstamu šampūnu.

REKLAMA

2. Tręšiant augalus ir sodinukus.

Augalai mėgsta krakmolą. Po bulvių virimo, leiskite nuovirui atvėsti, tada galite užpilti ant augalų.

REKLAMA

3. Išvalykite sidabro gaminius.

Krakmolas suteikia blizgesį sidabro gaminiams ir puikiai juos valo. Sidabriniai produktai mirkomi bulvių nuovire valandą.

REKLAMA

Po to nuvalykite minkštu šepečiu, nuplaukite šaltu vandeniu ir išdžiovinkite švariu rankšluosčiu.

4. Duonos gaminimas.

REKLAMA

Su bulvių nuoviru galite gaminti naminius duonos gaminius, t.y sodrią ir minkštą bulvių duoną su maloniu aromatu ir erdvia tekstūra.

Čia yra bulvių duonos receptas:

  • 400 g – Miltai
  • 400 g – Bulvės
  • 200 ml pieno
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštelis – Sausos mielės

Paruošimas:

  1. Bulves išvirkite su lupenomis.
  2. Atvėsinkite, nulupkite ir gerai sutrinkite.
  3. Šiltą pieną sumaišykite su sausomis mielėmis.
  4. Minkštą sviestą ištrinkite su druska. Suberkite miltus ir ištrinkite juos su sviestu (sviestą trinkite su miltais tarp delnų – turi gauti rupūs sviestuoti miltai).
  5. Miltus gerai išmaišykite ir suminkykite su bulvėmis. Supilkite pieną ir išmaišykite.  Tešla neturi gautis skysta . Jei tokia gavosi, įberkite truputį miltų. Jei gavosi labai kieta, įpilkite šiek tiek šilto pieno.
  6. Tešlą gerai išminkykite, uždenkite ir palikite porai valandų.
  7. Suformuokite nedidelius kepaliukus ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].