Namuose užaugintų uogų skonis būna daug geresnis nei pirktų parduotuvėje. Jei nusprendėte pradėti auginti braškes, pateiksime jums keletą įdomių braškių tręšimo gudrybių, kad jūsų derlius būtų tikrai puikus.

REKLAMA

Tiesiog pažiūrėkite šią paprastą „YouTube“ kanalo pamoką, kad pamatytumėte, kaip tai reikia padaryti.

Galime tik pasakyti, kad jūsų derlius bus toks, kad negalėsite juo atsidžiaugti!

REKLAMA

Jei nuspręsite tręšti braškes mūsų siūlomu metodu, pradėkime nuo to, kad tai nėra sudėtinga.

REKLAMA

Viskas, ko jums reikės, yra pagrindinė sudedamoji dalis – jodas.

Kiek reiks tręšti, priklauso nuo to, kada nuspręsite pradėti.

REKLAMA

Procedūrą sudaro trys etapai.

REKLAMA

1 etapas

Pirmasis etapas turėtų būti atliekamas tuo metu, kai dar tik ruošiate dirvą braškių auginimui.

REKLAMA

Patartina naudoti 15 lašų jodo 10 litrų vandens.

Sumaišykite šiuos skysčius ir šiuo mišiniu kruopščiai palaistykite duobeles.

REKLAMA

2 etapas

REKLAMA

Pasodinę braškes galite pereiti prie antrojo etapo. Tai reiktų atlikti prieš braškių žydėjimą.

Tam pačiam kiekiui vandens reikės 15 lašų jodo ir vieno puodelio geros kokybės medžio pelenų.

REKLAMA

Taip pat yra reikalingas vienas arbatinis šaukštelis boro rūgšties.

3 etapas

REKLAMA

Kai braškės ims žydėti, reikės padidinti žydėjimo intensyvumą. Šiuo atveju braškių tręšimas yra labiau palaikomasis poveikis, todėl reikės 10 litrų vandens ir 10 lašų jodo.

REKLAMA

Kaip tai padaryti?

Žinoma, paruošimas yra labai paprastas.

REKLAMA

Tereikia iš atskirų ingredientų pagaminti tirpalą, kuriuo pirmajame etape reikia palaistyti dirvą, o vėlesniuose – braškes.

Tai reiktų daryti taip, kad kiekvienam augalui tektų maždaug 500 ml tirpalo, ir tai bus geriau nei bet kokios trąšos!

REKLAMA

Yra antrasis tirpalo naudojimo būdas – supilti jį į purkštuvą ir užpurkškite ant braškių. Veikliosios medžiagos jas pasieks tiesiai per lapus.

REKLAMA

Taigi, tik nuo jūsų priklauso, kokį metodą pasirinksite.

Juos galite derinti tarpusavyje.

REKLAMA

Kodėl reikia naudoti jodą?

Jodas atlieka svarbų vaidmenį tiek augalų gyvybinėje veikloje, tiek įprastiniuose fiziologiniuose procesuose.

REKLAMA

Jis dalyvauja atskirų aminorūgščių ir baltymų sintezėje (yra jų sudėtyje), yra natūralus antiseptikas, dalyvauja deguonies pasisavinime, fotosintezėje ir azoto apykaitoje.

Šis mikroelementas veiksmingai kovoja su daugeliu pelėsių, virusų ir bakterijų – jis ypač veiksmingas kovojant su puviniu ir miltlige.

REKLAMA

Jodo trūkumas augaluose gali sumažinti atsparumą įvairioms ligoms.

REKLAMA

Jodo gali trūkti dėl to, kad dirvožemyje trūksta būtent šio elemento (ypač durpėse, smėlingose dirvose ir derliaus nualintose dirvose).

Per rūgštūs dirvožemiai nepalankūs jodui – jodas iš karto pereina į žemesnius sluoksnius ir tiesiog tampa nepasiekiamas augalams.

REKLAMA

Natūraliai jodo yra derlingoje juodojoje dirvoje, žemumose ir ypač pakrančių zonose.

Vizualiai nustatyti šio mikroelemento trūkumą augaluose gana sunku, nes kai kurie jo trūkumo simptomai sutampa su kitų ligų simptomais ir kenkėjų poveikiu.

REKLAMA

Todėl rekomenduojama bent profilaktiškai tręšti augalus jodu – jis bus naudingas bet kuriame darže, ir tikrai nepakenks augalams.

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].