Kulinarinės gudrybės, kurios pravers gaminant tiek sunkius, tiek lengvus patiekalus

Jei jums įdomu, kaip virėjai visada paruošia nepriekaištingus ir skanius patiekalus, greitai tai sužinosite! Kulinarinės gudrybės, kurias jie naudoja, dažnai laikomos paslaptyje, tačiau keletą jų jums šiandien atskleisime! Juk visada malonu gauti gerų patarimų.

REKLAMA

Sultingos mėsos paslaptis

Ruošiant mėsą, labai dažnai ji gaunasi sudžiuvusi. Norėdami to išvengti, prieš ruošdami mėsą kurį laiką palaikykite marinate. Viskas ko jums reikia – trys stiklinės vandens, 1/4 puodelio druskos ir 1/4 puodelio cukraus. Tuomet padėkite mėsą bent valandai į šaldytuvą (priklausomai nuo mėsos dydžio ir storio). Nelaikykite mėsos ilgiau nei viršyti 8 valandų.

REKLAMA

Geriausi blynai

kulinarinės gudrybės

Į blynų tešlą visada įdėkite 2 šaukštus grietinėlės. Tešla bus puri, o blynai skanesni.

REKLAMA

Prieskonių paslaptis

Pasirinktus prieskonius patartina pakepinti, kol jie ims kvepėti. Tuomet dėkite juos į patiekalus.

REKLAMA

Bulvių košė

kulinarinės gudrybės

Labai svarbu pasirinkti tinkamas bulves. Norėdami pasiekti tobulą skonį ir konsistenciją, visada įpilkite šiek tiek pieno ir įdėkite sviesto. Jei norite, kad košės skonis būtų tikrai pasakiškas, į košę įpilkite plaktos grietinėlės.

REKLAMA

Labai skanus kepsnys

Norėdami paruošti tobulą kepsnį, niekada nekepkite mėsos, kurią ką tik ištraukėte iš šaldytuvo. Palaukite mažiausiai 1-2 valandas, kol ji sušils iki kambario temperatūros. Tuomet ją iškepsite tolygiai. Prieš kepant mėsą ją taip pat reikia nuvalyti, kad neliktų susikaupusios drėgmės

REKLAMA

Lengva, puri tešla

kulinarinės gudrybės

Į tešlą visada įdėkite minkšto, kambario temperatūros sviesto.

REKLAMA

Žuvis

Prieš kepdami ant grotelių žuvį, įtrinkite ją plonu majonezo sluoksniu ir pasūdykite. Prieš patiekiant pagardinkite citrinos sultimis.

REKLAMA

Cukrus

kulinarinės gudrybės

Nenaudokite cukraus tik kaip saldiklio. Jis taip pat yra puikus skonio stipriklis, kaip ir druska. Įberkite truputį cukraus ir patiekalų skonis bus ryškesnis.

REKLAMA

Kiaušiniai

Jei norite tobulai išsikepti kiaušinį, jums reikės šiek tiek sviesto ir druskos. Keptuvėje ištirpinkite pusę arbatinio šaukštelio sviesto, tada į ją įmuškite kiaušinį ir kepkite 4 minutes. Galiausiai įberkite truputį druskos.

REKLAMA

Jei norite, kad patiekalas virstų kulinariniu stebuklu, į keptuvę įpilkite vandens ir ją uždenkite.

Česnakas

kulinarinės gudrybės

REKLAMA

Jei bijote naudoti česnaką savo maiste dėl stipraus kvapo, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Tai neutralizuos kvapą, tačiau skonis liks toks pat puikus.

Duona

REKLAMA

Jei mėgstate naminę duoną ir reguliariai ją gaminate, prieš kepdami pabandykite ant orkaitės dugno padėti vandens dubenį. Duona iškeps puikiai, o pluta bus labai traški.

Kreminė sriuba

REKLAMA

Prieš pradėdami gaminti kreminę sriubą, iškepkite daržoves alyvuogių aliejuje. Tada įpilkite vandens arba sultinio. Kepdami daržoves, galite įdėti cukraus, kuris jas karamelizuos. Dėl šios priežasties daržovės bus skanesnės. Šią gudrybę verta atsiminti ir gaminant troškintą mėsą su daržovėmis.

Ar žinojote šias gudrybes?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].