Visi žmonės, kurie susiduria su diabetu, turėtų atsakingiau rinktis maistą savo pusryčiams. Pasirinkę tinkamą mitybos racioną, galėsite sumažinti gliukozės kiekį kraujyje.

REKLAMA

Apie tai plačiau pranešė Britų Kolumbijos universiteto mokslininkai.

Žurnalas „American Journal of Clinical Nutrition“ apie tai paskelbė atitinkamą publikaciją.

REKLAMA

Kaip išsiaiškino ekspertai, dėl mažai angliavandenių turinčios dietos gliukozės kiekis po valgio gali sumažėti net 74 procentais.

Be to, tokia dieta leidžia sumažinti glikemijos nepastovumą palyginus su standartiniais mažai riebalų turinčiais pusryčiais.

REKLAMA

Todėl medikai rekomenduoja į rytinį valgį įtraukti nedidelį kiekį angliavandenių.

Patartina visiškai atsisakyti saldumynų ir miltų.

REKLAMA

Reikėtų daugiau dėmesio skirti baltyminiam maistui, sveikiems riebalams ir šviežiems vaisiams bei daržovėms.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].